​Schiop da chef pentru ca i s-a publicat teza de doctorat. Manuela Plapcianu prefera inchetata de levantica si Festivalul Enescu. Robert Serban isi serbeaza tatal. Asta fac ei in weekend. Tu? Alege din ghid: muzica lui Savall, carte cu Irina Nicolau, Festivalul sarmalei, rapp cu Banks, degustari de paine si macarons. Si daca te duci unde noi cu gandul n-am gandit, da-ne semn pe Facebook. Poze, idei, impresii.

Weekend Haute CultureFoto: Haute Culture

Tu ce faci in weekend?Uite, Manuela Plapcianu, Education For All,se duce intr-un loc secret si se infrupta cu pofta din inghetata cu lavanda. Da, discutand despre aporia economiilor rurale.

Seara, merge la Festivalul Enescu. Sunt ultimele zile de regal.

Robert Serban isi sarbatoreste tatal si sotia.Sambata si duminica.

In rest, sta la capriciile lui fi-su, Tudor. Da, Tudor care a inventat tudorismele: "Tudor admiră un pix pe care l-a primit cadou. - Știi ce o să se întâmple cu cine mi-l strică? - Nu...? - O să suporte mari consecințe!"

In sfarsit, Adrian Schiop da chef: si-a publicat de curand teza de doctorat despre manele.

Schiop ne-a facut dedicatie speciala,dupa ce l-am intrebat ce face in weekend: “Imi place ca party-urile mele sa aiba un mic concept - fie sa urmareasca o tema, fie niste ani, fie sa se desfasoare intru un spatiu anume (Ferentari). Conceptul party-ului asta sunt manelele din teza mea de doctorat."

Bun, asta-s "ideile fixe" ale Manuelei, a lui Robert si Adi. Tu? Alege din Ghid. Spune-ne incotro o iei. Tu, ce faci in weekend?

21 septembrie CINECLUB QUEER

E si „Sunday Bloody Sunday” (r. John Schlesinger) - primul film britanic care prezinta un sarut intre doua persoane de acelasi sex.

21 septembrie POLITICA TRUPULUI LA MNAC

Corp real sau posibil, oricum Video: diferenta, subconstient, instinctivitate, sexualitate, conditia outsider-ului.

21 septembrie O PARTIDA DE PING-PONG CU IRINA NICOLAU

Irina Nicolau e tipa aia misto care impreuna cu Bernea a gandit jucaus relatia noastra cu taranul si ruralul.

21 septembrie SEARA FILMULUI ROMANESC

Filmele de la Festivalul de la Piatra vin in Bucuresti. Merita un ochi. E plin de filme-experiente.

22 – 24 septembrie PRAID - FESTIVALUL INTERNATIONAL AL SARMALEI

Sarmale recunoscute international se-nfasoara gustoase in farfuriile gurmanzilor. Festivalul e in localitatea Praid. De ce? Pai facem un joc de cuvinte: care-i pride-ul cel mai mare al natiei? Saramaua.

22 – 24 septembrie FanMOVIE. FESTIVAL DE FILM PENTRU ADOLESCENTI

Festival de adaptari cinematografice, schimb de carti si de idei.

22 – 24 septembrie CREATIVE FEST

Concerte, arta urbana, demonstratii de graffiti si freestyle, acrobatii cu skateboard si biciclete, o zona gastronomica, dar si multe alte activitati. Vin si Culese Din Cartier, Vita de Vie, Pistol cu Capse.

22 septembrie CHEFUL SMECHERIE SI LUME REA IN CLUB

Adi Schiop prezinta “Smecherie si Lume Rea - Petrecerea!”. Cheful poarta titlul tezei de doctorat a scriitorului, proaspat scoasa pe piata. Adrian Schiop ne-a facut dedicatie & prezentare speciala pentru Hotnews. Iata ce ne-a transmis: “Imi place ca party-urile mele sa aiba un mic concept - fie sa urmareasca o tema, fie niste ani, fie sa se desfasoare intru un spatiu anume (Ferentari). Conceptul party-ului asta sunt manelele din teza mea de doctorat. In intervalul ala, sapand pe net si uitandu-ma la tv, am descoperit niste manele foarte misto, pe care vreau sa le impartasesc si celorlalti.” Hai la dans pe muzica colectionata de Schiop in anii de cercetare grea si intensiva prin crasme si cluburi, alaturi de lautari, fani si alti smecheri.

22 septembrie CONCERT AZEALIA BANKS

Rapperitza focoasa de S.U.A. vine in Romania.

22 septembrie DEGUSTARE DE MACARONS & MOUSSE

In ciuda impresiei neavizate, macarons nu sunt macaroane cu branza, ci dulciuri specific frantuzesti! E unda verde la degustare in weekend.

22 septembrie PARTY ANIMATION WORKSHEEP

Fii funk! Vinerea asta se da petrecere de sfarsit de Animation Worksheep si veti fi rasfatati si cu un Anim'est 2017 preview. Sunt gata pregatite numeroase animatii realizate in cadrul Animation Worksheep de-a lungul anilor, dar si videoclipuri animate & bunataturi.

22 septembrie CONCERT SPIRITUAL CU Jordi Savall

Jordi Savall este muzicianul care face din sunetul exotic o tesatura fina & eterica.

22 septembrie DEGUSTARE DE PAINE

Mananci o paine? Unde? La degustare de toate sortimentele de paine in cadrul Sarbatorii Gastronomiei la Bucuresti.

22 septembrie CEREMONIA CEAIULUI, CLUJ

Cu ocazia aniversarii celor 7 ani de activitate in Cluj Napoca, o ceainarie organizeaza un eveniment deosebit: Ceremonia Ceaiului. Invitat special : d-na Isoyama Atsuko.

22 septembrie NOAPTE ALBASTRA DE JAZZ SI BLUES, CLUJ

Ne intoarcem cu toţii in anii 30 si ne dam intalnire la o seara boema de jazz, alaturi de o trupa cu saxofon, pian si contrabas.

23 -24 septembrie DEZMAT LA BERARIE

10 tone de bere + 12 ore de concerte si distractie! Nelu Vlad & formatia Azur, Dorian Popa, doamna cantecului romanesc Mirabela Dauer si Vali Craciunescu sunt doar cativa dintre artistii care se alatura la cel mai mare maraton de baut bere din Bucuresti. Un protap gigant se va face pe terasa.

23 septembrie TARG DE PORTELAN & ILUSTRATIE

Ce portelanuri de basm si ilustratii puse pe panza. Sorbet.

23 septembrie PIATA CU PRODUSE FRANTUZESTI

Targ cu vanzare de produse frantuzesti, preparate de lanturile de magazine pentru snobi cool.

23 septembrie NOAPTEA CASELOR

Casele si apartamentele alternative din Bucuresti isi deschid din nou portile pentru o noapte. Vino sa-i cunosti, chiar la ei acasa, pe intreprinzatorii, artistii, mesterii, jurnalistii, inginerii sau activistii care au facut din casele lor mici centre social-culturale. Noaptea Caselor e o punte intre aceste initiative, un agregator care da coerenta unui nou curent cultural. In circuit: Avanpost8 → Carol 53 → Casa Jurnalistului → Casa Lupu → Casa Costa-Foru → Colivia → CZVL12 → EFdeN → Gradina Sticlarilor → Gradina Viitorului → Home Matasari → Insula42 → Manasia Hub → SBang.

23 septembrie BUCURESTI DANSEAZA LA INALTIME

Prima petrecere in aer liber deasupra Bucurestiului, pe acoperisul cladirii de birouri Magheru One, la etajul 8. 250 de metri patrati doar dans. Se danseaza stilurile Dancehall , Hip Hop, Afro Dance.

23 septembrie BRUNCH ROMANTIC & DEGUSTARE DE VIN LA CASTELUL CANTACUZINO

Pe data de 23 septembrie, Castelul Cantacuzino Busteni organizeaza un “Brunch au Chateau” si o degustare de vinuri frantuzesti. Brunch-ul va incepe la ora 11:00 si se va incheia la ora 14.00, iar degustarea de vinuri se va derula de la ora 15.00 pana seara.

24 septembrie - 14 octombrie 2017 BUCHAREST INTERNATIONAL DANCE & PERFORMANCE FESTIVAL (EXPLORE)

Dansul & performance-ul iti spun o poveste despre tine.

24 septembrie TARA MOARTA A LUI RADU JUDE

De la ce a pornit Radu Jude? De la Colectia de fotografie a lui Costica Acsinte, fotograful din Slobozia a carui prodigioasa productie fotografica, intinsa pe aproape sapte decenii, a fost redescoperita si restaurata de Mario-Cezar Popescu si a devenit prilej de proiectie nostalgica pentru publicul romanesc insetat dupa un trecut romantat.

24 septembrie NOCTURNA LA MUZEU

Filosofii complementare, texturi sonore diverse, software versus hardware, natural versus sintetic, limbaje auditive noi, manipulari ale tehnologiei, senzatii, concepte, isi fac loc si experimenteaza diferite spatii ale muzeului.