Weekend-ul va fi plin de concerte in Bucuresti: De la Pink Martini la Omul cu Sobolani, Kazi Ploae si Travka, pana la artistii underground care vin la Festivalul Rokolectiv. Muzica e asezonata cu laser si video-mapping la Festivalul Spotlight. Bucurestiul se preschimba intr-un gigant spatiu expozitional. La H’Art Gallery e Nea Ion Barladeanu, cu profana comedie: se deruleaza filme romanesti in care se ia lumea in balon. La Cluj va fi un eveniment cu dans & distractie pentru public: Ecstatic Dance. In Sibiu se joaca o piesa despre xenofobie si prejudecata, cu eroi orbi si minusculi, cum e omul, pretutindeni: “Orb de Mina” la Teatrul Radu Stanca. AICI VIDEO-prezentarea:

Evenimente culturale 20-23 aprilieFoto: Internet&Mobile World

AZI 20 aprilie

Teatru: “Orb de Mina” de Székely Csaba, Teatrul Radu Stanca, Sibiu

Sat de munte. Transilvania. Zilele noastre. Oameni singuri. Singuri impreuna. Un strain tulbura linistea asezarii. E politist. Dupa sosirea lui nimic nu va mai fi la fel. Iar aparenta liniste a asezarii pare sa ascunda monstri. Care ies la iveala in cele mai diverse forme: lacomie, xenofobie, crima. Iar intre timp radem. Un text despre xenofobie si prejudecata. Un spectacol despre vina si singuratate. Despre imposibila mantuire.

Concert Kazi Ploae, 20 aprilie, Fabrica, Bucuresti

In sfera preocuparilor musicale ale artistului Kazi Ploae intra ca o caracteristica naturala si poezia, iar ca gen poate fi incadrat in supra- si hiperrealism. Pe blogul sau pot fi gasite si cateva texte de proza scurta. Multe din scriiturile sale il recomanda drept poet postmodernist, iar in ceea ce priveste hip-hop-ul romanesc, s-a pozitionat in avangarda.

Warm-up-ul SUPERFestivalului

de filme facute de adolescenti: proiectia filmului "Respire".Festivalul SUPER este pe 25-28 mai, dar isi ambaleaza motoarele inca de acum.

Spotlight – Bucharest International Light Festival, 20 – 23 aprilie, Bucuresti 22 de instalatii de arta, 4 zile de festival, 9 tari participante, video mapping-uri pe cladiri emblematice din Bucuresti, 7000 mp de expozitie la cea de-a treia editie a Festivalului International al Luminii – Spotlight Festivalul International al Luminii. In fiecare zi de festival, de la ora 20:30 la 23:00, Calea Victoriei devine pietonala intreMuzeul National de Arta al Romaniei si Splaiul Independentei.

Profana Comedie - Ion Barladeanu, 20 aprilie, H’Art Gallery, Bucuresti “In Balcani, sa n-ai umor, e o tragedie. Acest aforism, transformat la un moment dat si in banc politic, ascunde o cheie de acces pentru a intelege o paradigma culturala foarte profilata in spatiul carpato-pontic. Aici avem parte de toate speciile de umor, de la ironie la bascalie, de la umor absurd la reducere la absurd. Grotescul, hazul de necaz, zeflemeaua, ironia sau umorul negru, fantezia suprarealist-absurda, gluma, bancul, bascalia, umorul sec sau sarcasmul, nu cred ca exista vreo infatisare a spiritului umoristic care sa absenteze de pe aceste meleaguri. Nea Ion Barladeanu se inscrie foarte apasat in aceasta traditie. In expozitia de fata desfasuram filmele de comedie in care totul e luat in balon, un respiro relativizant dupa marile incordari sufletesti si gastronomice ale Pastelui.”,spune galeristul Dan Popescu, cel care l-a expus primul pe Ion Barladeanu.

VINERI 21 APRILIE

Festivalul Rokolectiv, 21 aprilie – 23 aprilie, Club Control, Bucuresti

Concerte live &dj sets, instalatii, proiectii & more.

Adi Schiop da Chef de Manele, 21 aprilie, Macaz Bar Teatru Coop., Bucuresti

“Vreti electro cu serpi si alien 2 la rokolectiv sau manele cu sex si caldura la macaz? daca 2, haideti la chef la macaz - asa, ca incalzire pt party-ul in ferentari (in 2 - 3 saptamani, putina rabdare)”, spune scriitorul Adi Schiop, care si-a datdoctoratul in manele, pe Facebook.

Concert Omul cu Sobolani. 20 de ani. 22 aprilie, Club Fratelli, Bucuresti

Ceea ce faci pe la 20 de ani cantareste foarte greu in restul vietii tale. Cariere, relatii, totul se schimba in jurul tau si tu trebuie sa te adaptezi destul de repede. Dar ce faci cand esti OCS, ai o cariera de 20 de ani, relatiile-s existente si ochii sunt pe tine? Ii sarbatoresti asa cum se cere: cu cele mai iubite piese, alaturi de cele 3 generatii de fani care le-au luat muzica in suflete,cu cei mai dragi oameni, emotii cat cuprinde si multe surprize.

Concert Elements Reunited: byron, The Mono Jacks, RATB, Travka, 21 aprilie, Club Fratelli, Bucuresti

La finalul turneului itinerant Overground Elements, dupa ce au concertat separat in patru orase din tara, cele patru formatii din line-up se reunesc la Bucuresti pentru un concert impreuna. byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers si Travka vor canta la Bucuresti pe 21 aprilie in Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3)! Locul va fi transformat special pentru seara Elements Reunited, cu doua scene separate – una pentru electric, una pentru unplugged – pe care toate cele patru formatii vor canta prin rotatie;in total 8 concerte intr-o seara cu peste 4 ore de muzica!

Playlist-ul unei fete greu de multumit, 21 aprilie, Libraria Carturesti, Bucuresti

Descoperim atmosfera muzicala din Bucurestiul lui Jeni Acterian, ghidati de Petrus Costea, filolog & meloman. Urmarind paginile jurnalului, reconstituim playlist-ul unei fete greu de multumit si ascultam in modul shufflecompozitiile lui Bach, Beethoven, Schumann, Franck ori Wagner.

Concert Pink Martini with singer Storm Large, 20-21 aprilie, Sala Palatului, Bucuresti

Pink Martini te indeamna: “Vino alaturi de Pink Martini cu solistul Storm Large pentru o seara plina de viata de cantec din noul nostru album „Je dis oui!“ precum si vechi favorite din albumele anterioare,si nu uitati sa aduceti pantofii de dans!”

Ecstatic Dance, 21 aprilie, Cluj-Napoca

Ecstatic Dance este un eveniment de exprimare libera, fara prejudecati. Dansul si miscarile sincere au rolul de a scoate din noi trairi si sentimente adanci pe care poate de obicei le refulam, le ignoram sau nu le intelegem. Ecstatic Dance este un mediu primitor si propice pentru ate descoperi pe tine, dansand singur sau interactionand cu ceilalti.

SAMBATA 22 APRILIE

Timisoara Fashion Swap Party – dans,muzica, bautura si schimb de haine

DUMINICA 23 APRILIE

Teatru: Regele Lear, 23 aprilie, TNB, Bucuresti Dupa 46 de ani de la memorabilul spectacol al Teatrului National cu Regele Lear a lui Radu Penciulescu, capodopera shakespeariana revine intr-o noua versiune scenica, pe scena Mare a Nationalului de azi, versiune semnata de unul din regizorii de seama ai lumiiteatrale contemporane, georgianul David Doiashvili.