​VIDEO ai aici. Nu esti singur si ziua asta are rost pentru tine. E cu tine Darwin, cel cu "Originea Speciilor". E cu tine LSD-ul, azi a fost testat prima oara de un om. Dupa aceea acesta s-a plimbat cu bicicleta. Deci, a inventat si Bycicle Day, asa in vertij. Si ai gravurile lui Durer la Bucuresti. Durer, nu primarul Firea, ne-a dat cel mai cool iepure ever.

Darwin LSDFoto: Hotnews

REMEMBER

(1882) Moare Charles Darwin, biologul care a publicat “controversata” lucrare “Originea Speciilor”. In mod bizar, traim intr-o societate in care daca aduci dovezi clare care sprijina o teorie bine documentata este mai putin interesant decat daca regurgitezi ce se zice din batrani, fara nicio dovada. Nu faci nimanui un favor daca accepti ce ti se zice de la mai marii ca tine…ORDIN DE SUS, crede si nu cerceta…Universul chiar nu a fost creat pentru noi. Daca ar fi fost creat pentru noi, am fi putut vedea lumina in toata splendoarea ei, nu doar lumina vizibila care este alcatuita din spectrul culorilor curcubeului. In fine, Darwin este controversat pentru ca in ministerele educatiei ale multor tari inca se dezbate daca sa se predea creationismul si geneza din Biblie sau evolutionismul si teoria lui Darwin. Eu cred ca lumea e doar confuza din cauza termenilor: daca se numea TEORIA BIBLIEI, o mai lua lumea de buna asa, fara niciun semn de intrebare? Neil deGrasse Tyson despre evolutie, funny.

(1947) Se naste Murray Perahia, mare pianist si dirijor american. A avut un profesor de muzica restrictiv care il obliga sa repete o singura piesa pana iesea perfect (moartea pasiunii oricarui muzician) dar nu se lasa batut si devine student la conservatorul Mannes din New York. La 25 de ani castiga concursul de pian de la Leeds, propulsand atat cariera sa cat si reputatia concursului in randul tinerelor talente. A studiat cu Vladimir Horowitz si sustine ca acesta a avut o mare influenta asupra stilului sau. Dirijeaza periodic orchestra Academy of St Martin in the Fields, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune orchestre de camera din lume. Tot cu ei si inregistreaza discuri. Este prieten bun cu Radu Lupu, probabil cel mai bun pianist de Schubert din lume. Iata-I pe cei doi, la patru maini.

(1943) “Bicycle day” Chimistul elvetian Albert Hofmann reuseste sa sintetizeze LSD (Acidul Lisergic Dietilamid) in urma cu cativa ani, iar in data de 19 aprilie decide sa il testeze pe el insusi. Isi administreaza o doza mica si in mai putin de o ora incepe trip – i se accentueaza simturile, i se schimba perceptiile si devine cam introspect. Il roaga pe asistentul sau de laborator sa mearga cu el pana acasa, iar din cauza restrictiilor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cei doi sunt nevoiti sa mearga pe bicicleta. S-a tripat rau pe drum, a devenit anxios, a avut varii viziuni specifice drogurilor tari iar cand a ajuns acasa si-a dat seama ca a descoperit ceva uluitor: un drog extraordinar de puternic care altereaza perceptia, incurajeaza introspectia si meditatia si bineinteles cauzeaza tulburari ale constiintei chiar si in doze mici. Nu si-a imaginat ca va fi folosit in scopuri recreationale, dar probabil ca nimeni nu reusea sa fie prea optimist in timpul acelui razboi…De atunci, LSD-ul s-a folosit in secret de catre CIA in proiectul MKUltra in care s-a experimentat pe oameni cu varii substante periculoase si a fost una din substantele de baza ale culturii hippie. De la pionierii rockului psihedelic, White Rabbit.

(1948) Debuteaza canalul de televiziune al studioului ABC – American Broadcasting Company. ABC este detinut de The Walt Disney Company si este postul de televiziune unde majoritatea oamenilor care inca se mai uita la TV au devenit obsedati de seriale precum Grey’s Anatomy, Scrubs, Scandal, Cougar Town, Lost, Desperate Housewives si The Amazing Race. Multumim pentru saptamanile intregi petrecute pe canapea cu seriale si cu lunile de suspans si asteptare dintre sezoane!

Evenimente in Bucuresti

Expozitie de gravuri Albrecht Dürer la Biserica Lutherana, orele 11-18. Veti gasi gravuri pe teme religioase, numai bune pentru saptamana pascala. Dürer a fost unul dintre cei mai recunoscuti artisti din perioada Renasterii si a realizat cel mai cool desen al iepurelui ever.

Spectacolul “PSYCHO” la Apollo 111 (Teatrul). Apollo il gasiti in Palatul Universul, nou deschis si renovat pe gustul tuturor. Piesa este un omagiu adus lui Alfred Hitchcock, ceva sublim.Miercuri, orele 20:00. Bilete gasiti aici

Va recomand sa dormiti bine in seara asta, pentru ca de maine incepe festivalul SPOTLIGHT – festivalul Luminii de pe Calea Victoriei. Mergand pe pattern-ul stabilit de pana acum, prima editie a fost cu lumina, a doua cu intuneric…deci anul acesta va fi bun si radiant!