​Romanii nu cred ca Brancusi=Arta. Deci, isi pot bate joc in fel si chip de el. Ministerul&Parlamentul fug de o decizie privind „Cumintenia Pamantului”, iar romanul de rand, ce sa faca? Scrijeleste la „Coloana Infinitului”. In conditiile astea, ce sa mai vorbim de damblalele zilei:Hagi crede ca balonul e rotund,Galilei crede ca Soarele este buricul Pamantului. Un sarpe este dependent de metamfetamina. Unii oameni adora sa mearga la executia altor oameni.

HagiFoto: Internet&Mobile World

Brancusi scrijelit

O romanca trecuta prin scoala romaneasca si-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului. Asta dupa ce saptamana trecuta o fetitza de manacu parintii si-a notat un mesaj pentru o prietena. Ce vrem de la Brancusi este clar, nu?

DE SERBAT

Florin Zamfirescu s-a nascut la 12 aprilie 1949. Actor roman de Caragiale, Shakespeare, Goldoni, Cehov, Sofocle, Camil Petrescu, Mihail Sebastian. De Pintilie, Daneliuc, Caranfil, Tatos, Mitulescu. Zamfirescu e talent. Ca om este plecat cu nationalismul, Marian Munteanu si Dan Puric. Totusi, Zamfirescu este Actor.

SCROLL PE NET

Melodia "Shape of you" a lui Ed Sheeran a fost recreata, versurile fiind schimbate cu numele a 238 de staruri ale fotbalului mondial, printre care si Gheorghe Hagi. Alte nume de staruri: Pele, Francesco Totti, John Terry, Thierry Henry, Johan Cruyff, Luis Suarez, Gareth Bale, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, David Beckham, Hristo Stoicikov, Lionel Messi si Neymar.

Ce-a fost, a fost!

12 aprilie 1633:Inchizitia a inceput interogatoriul lui Galileo Galilei. Galileo a spus adevarul despre Univers. Observandu-l. Cu telescopul. Filosofii si astronomii sustineau (cel putin declarativ) viziunea geocentrica cum ca Pamantul ar fi centrul universului. Dupa 1610, Galilei a început sa sustina public heliocentrismul: teoria ca Soarele se afla in centrul sistemului solar. A intampinat o puternica opozitie din partea a numerosi filosofi si clerici. Clericii l-au denuntat Inchizitiei. Desi la acea vreme a fost achitat de orice acuzatie, Biserica Catolica a condamnat heliocentrismul drept „fals si contrar Scripturii”. A fost judecat de Inchizitie, gasit „vehement suspect de erezie”, fortat sa retracteze si si-a petrecut restul vietii in arest la domiciliu.

12 aprilie 1961:Zborul primului cosmonaut din lume, Iuri Gagarin, la bordul navei „Vostok I". Zborul a durat 108 de minute.

Pasiune: moartea Un cuplu de americani practica voluntariatul “morbid”: Theresa si Larry Clark merg la executii publice impreuna. Condamnatii la moarte, criminalii. Pasiunea familiei Clark: moartea vinovatului. Theresa a vazut pana in prezent trei necunoscuti executati.Prima data l-a tinut strans de mana pe sotul sau. Apoi experienta a devenit banala.

Sarpele dependent de metamfetamina

Un piton din Sidney, Australia, a fost capturat de politie in urma cu mai mult de sapte luni. După luni de expunere la fum și particule, in timp ce a trait intr-un laborator de droguri, sarpele a ajuns, da, dependent de metamfetamina. Serpii sunt animale folosite pentru paza in laboratoarele in care se cerceteaza efectele drogurilor, deoarece intretinerea reptilelor nu este costisitoare.Dar si pentru ca oamenilor le este frica de serpi. Pitonul a fost dus la reabilitare.

EVENIMENT

Punk Night. Proiectie documentar + Concert Las Poftas Documentarul este despre formatia de punk noir Lightning Bolt. Punkerii practicauperformance-uri guerilla-style: nu cantau pe scena, ci printre fani.

Haute Culture a fost ieri LIVE.

Ati putut vedea noua librărie Humanitas&Takumi. Obiecte traditionale, cadouri din Japonia, 30.000 de titluri, un raft cu cărţi semnate de scriitori celebri:

Aici, Stefan Liiceanu, cel cu ideeea Takumi:

Din librarie am ajuns la macelarie. LIVE dinPiata Sudului. Piata de Paste aici: