Bayern Munchen a câștigat în ultima etapă al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga, iar formația antrenată de Thomas Tuchel pregătește noul sezon competițional.

Konrad Laimer, RB LeipzigFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Konrad Laimer a fost prezentat oficial la Bayern Munchen

Eliminată în acest sezon în sferturile Ligii Campionilor, Bayern Munchen nu a avut parte de cel mai reușit sezon, în ciuda faptului că a câștigat al 11-lea titlu la rând în Bundesliga.

Echipa a mers din rău în mai rău după demiterea lui Julian Nagelsmann și aducerea lui Thomas Tuchel, iar sezonul dezamăgit a făcut victime și în sectorul administrativ al bavarezilor. Concret, Oliver Kahn și Hasan Salihamidžić au fost demiși după meciul din ultima etapă.

Totuși, Thomas Tuchel are parte de încredere deplină din partea conducerii, iar nemții au oficializat vineri primul transfer al verii.

Este vorba despre Konrad Laimer, jucătorul în vârstă de 26 de ani, care a evoluat la RB Leipzig până la finalul acestui sezon.

Cotat la 28 de milioane de euro conform Transfermarkt, austriacul a semnat un contract valabil până în vara anului 2027. El nu și-a prelungit contractul cu RB Leipzig, astfel că a venit gratis la Bayern.

„Este un vis devenit realitate pentru mine. Bayern este unul dintre cele mai mari cluburi din Europa. Voi da totul pentru club și pentru fani. Bayern are mereu obiective mărețe, ca mine. Sunt în locul potrivit aici.” - a spus Laimer.