Barcelona a câștigat titlul în LaLiga după o pauză de 4 ani, iar Xavi solicită întăriri pentru a promite că echipa se va lupta pentru trofee și în sezonul următor. Catalanii așteaptă să vadă ce decizie va lua Lionel Messi după despărțirea de PSG, dar sunt cu ochii și pe un jucător din Bundesliga.

Joshua KimmichFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / DPA / Profimedia

Joshua Kimmich, dorit de Xavi la Barcelona

Sergio Busquets o părăsește pe Barcelona și lasă un loc greu de umplut la mijlocul terenului pentru catalani.

Barcelona caută deja un înlocuitor pentru mijlocașul spaniol, iar Xavi a transmis la o conferință de presă că a pus ochii pe un jucător de la Bayern Munchen.

Pentru a 11-a oară la rând campioană în Bundesliga, Bayern ține tare de jucători pentru ca Thomas Tuchel să poată să ducă la bun sfârșit toate obiectivele.

Totuși, antrenorul catalanilor a precizat că și-l dorește foarte mult pe Joshua Kimmich și a subliniat că Barcelona este gata să negocieze cu Bayern pentru cumpărarea acestuia.

„Este un super jucător de top, care înțelege jocul într-o manieră fantastică. Dacă va fi o ușă deschisă, vor exista negocieri cu Bayern.

Ce e clar e că avem nevoie de un jucător de nivel foarte înalt pe acea poziție (n.r. mijlocaș defensiv), altfel ne va fi foarte greu să na batem la trofee sezonul următor.

Clubul deja știe că, dacă va fi nevoie să sun pe cineva sau să am o întâlnire față în față, o voi face, pentru că nu sunt doar antrenorul Barcelonei, ci și un fan al echipei.” - a declarat Xavi Hernandez.

În vârstă de 28 de ani, Joshua Kimmich se află din 2015 la Bayern, alături de care a câștigat 8 titluri în Bundesliga.

Cotat la 80 de milioane de euro conform Transfermarkt, Kimmich nu este dorit numai de Barcelona, ci și de Manchester City.

Pep Guardiola este încântat de nivelul de joc al germanului și a precizat în mai multe rânduri că și-l dorește foarte mult pe Etihad Stadium.