​Naționala României va juca în luna martie două partide din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024, cu Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie). Gică Hagi i-a transmis un mesaj lui Edi Iordănescu cu privire la selecția finală.

Ianis HagiFoto: Kirk O'Rourke/Rangers FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru debutul preliminariilor EURO 2024

Gică Hagi consideră că Ianis Hagi va trebui convocat de Edi Iordănescu la meciurile din grupa de calificare pentru Euro 2024

Revenit pe gazon după mai bine de un an de la accidentarea gravă suferită la începutul anului 2022, Ianis Hagi a strâns până în prezent puține minute pentru Glasgow Rangers.

Cu toate acestea, Gică Hagi este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să îl cheme pe Ianis la naționala mare, motivând că selecționerul l-a catalogat pe acesta drept un jucător important pentru România.

„Nu vreau ca opinia publică să fie prost informată sau să ne lăsăm duși de emoție. Sunt două lucruri importante. Primul, că Ianis, cât a fost accidentat, antrenorul echipei naționale i-a spus că e un jucător foarte important. Cel puțin, așa am citit eu.

Ianis, acum, e sănătos, joacă puțin pentru că nici nu poate juca mai mult. Eu am văzut, sau toată România a văzut, adevărul e că n-a fost convocat nici măcar pe lista preliminară.

Eu, ca fost jucător, ca om de fotbal, vin și spun: Ianis nu e important pentru selecționer. Dacă era important, cu siguranță era cel puțin pe lista stranierilor. Când i se comunică jucătorului direct că e foarte important, mă întreb de ce oare lipsește la prima acțiune.

Simplu, îmi dau seama că nu e important pentru selecționer. Nu e pus nici măcar pe lista preliminară! Asta înseamnă că nu contează pentru echipa națională. E o realitate, nu e important pentru echipa națională.” - a spus Gică Hagi la Digi Sport Special.