Editia 2016-2017 a Ligii 1 debuteaza astazi, de la ora 18:30, cu disputa dintre FC Voluntari si Viitorul. Derby-ul etapei, dintre Astra si Dinamo, va avea loc sambata, de la ora 21:00. Comisia de Disciplina a FRF trebuie sa decida care va fi a 14-a echipa participanta, dupa ce Liga Profesionista de Fotbal si-a declinat competenta in a decide care dintre Rapid si ACS Poli Timisoara are drept de joc in urmatorul sezon al Ligii 1.

Liga 1Foto: lpf.ro

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga 1, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund, dar apoi a intrat in faliment. Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru data de 24 august judecarea dosarului privind falimentul Rapidului, iar Liga Profesionista de Fotbal a decis ca in locul Rapidului va evolua in editia viitoare a Ligii 1 echipa ACS Poli Timisoara, care retrogradase la finalul editiei precendente.

La cateva ore dupa ce a decis ca ACS Poli Timisoara va juca in Liga 1, LPF a anuntat ca cei de la Rapid au depus noi documente care le-ar da dreptul sa evolueze in prima liga. Prin urmare, sefii LPF au cerut Comisiei de Disciplina a FRF sa decida care dintre Rapid si ACS Poli Timisoara are drept de joc in urmatorul sezon.

Programul primei etape:

Vineri:

18:30 Voluntari - Viitorul

21:00 Pandurii - CSU Craiova

Sambata:

18:30 Gaz Metan - ASA Targu Mures

21:00 Astra - Dinamo

Duminica:

21:00 CFR Cluj - Chiajna

Meciul Stelei cu CSMS Iasi, programat initial luni seara, a fost reprogramat pentru 31 august, pentru ca Steaua joaca marti, 26 iulie, meciul cu Sparta Praga, din turul 3 preliminar al Champions League.

Meciul in care ar fi trebuit sa evolueze Rapid sau Poli Timisoara va fi amanat. Astfel, partida programata luni, dintre Rapid-FC Botosani, nu se va mai disputa in ziua si la ora stabilite initial.