Steaua București a câștigat Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), la finalul prelungirilor, duminică seara, pe Arena Națională din Bucuresti, anunta News.ro.

Steaua BucurestiFoto: fcsteaua.ro

Golurile steliştilor au fost marcate de Momcilovici '61 şi Hamroun '111 din penalti, în timp ce pentru Concordia a înscris Pena, în minutul 88.

1-0: Hamroun a centrat din partea dreaptă, Golubovici a reluat cu capul, Bălgrădean a respins în faţă şi Momcilovici a înscris din 3 metri.

1-1: Melinte a centrat din partea dreaptă şi Pena a restabilit egaltatea cu o lovitură de cap de la 10 metri.

2-1: Hamroun a transformat cu o "scăriţă" penaltiul acordat de arbitrul Marius Avram pentru un fault în careu comis de Serediuc asupra lui Muniru.

În minutul 44, Concordia Chiajna a avut o bară la lovitura de cap a lui Cristescu. Jucătorul Concordiei a încercat să continue faza, dar a fost busculat în careu de Tamaş, ilfovenii cerând lovitură de pedeapsă.

Şi Steaua a avut o bară prin Golubovici, în minutul 77.

La finalul meciului, jucătorii celor două formaţii au avut o altercaţie pe teren.

Steaua Bucureşti: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici - Achim, Bourceanu (Aganovici '56), Stanciu (Muniru '102) - Ad. Popa, Tudorie (Golubovici '46), Hamroun. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Concordia Chiajna: Bălgrădean - Feussi (Constantinescu '83), Tincu, Mamele, Bucurică - Melinte, Bruno Madeira (Răsdan '78) - Grădinaru (Serediuc '70), Cristescu, Roşu - Pena. Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Enache '63, Aganovici '90+1, Golubovici '98, Hamroun '105 / Bruno Madeira '68, Roşu '85, Mamele '100, Bălgrădean '110, Melinte '119.

Meciul a fost arbitrat de Marius Avram, ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Orbuleţ. Arbitru de rezervă a fost Adrian Cojocaru.

La partida pe de Arena Naţională au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.

Selecţionerul Christoph Daum a fost prezent şi la această partidă, după ce a asistat şi la Supercupa României, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, meci câştigat de Astra Giurgiu în faţa formaţiei CFR Cluj, scor 1-0.

Înainte de startul jocului, imnul naţional a fost intonat de baritonul Iordache Basalic.

Echipa Steaua a evoluat în premieră în echipamentul dedicat împlinirii a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, pe care intenţionează, de asemenea, să îl folosească la toate meciurile din deplasare din acest sezon, în semn de respect pentru performanţa obţinută în 1986.

Suporterii stelişti de la peluză au afişat următorul banner: "Ne vrem Steaua înapoi, dreptate pentru Steaua".

Jucătorii Concordiei Chiajna nu au susţinut antrenamentul oficial sâmbătă, ei sosind în România sâmbătă seară, după ce i-a prins la Istanbul tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Iniţial finala Cupei Ligii a fost programată la 11 mai, dar a fost amânată pentru a pregătirile echipei naţionale în vederea Euro-2016.