Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Soldul investitiilor straine directe a crescut cu 39 miliarde euro in 5 ani. Unde au fost investiti acesti bani?

de Cristian Orgonas     Khris.ro
Marţi, 3 noiembrie 2009, 8:54 Economie | Finanţe & Bănci

Incepand cu 2003, BNR si INS publica anual un raport foarte interesant legat de investitiile straine directe (ISD), in care sunt oferite detalii privitoare la soldul si distributia pe activitati economice a ISD-urilor.

La sfarsitul anului 2008, soldul total al investitiilor straine directe a ajuns la 48.8 miliarde euro, in crestere spectaculoasa comparativ cu sfarsitul anului 2003, cand suma era de doar 9.7 miliarde euro.

Exista patru domenii care au beneficiat de investitii masive in ultimii cinci ani: industria, comertul, intermedierile financiare si constructiile. La nivelul anului trecut, aceste domenii detineau impreuna 86.8% din totalul soldului investitiilor straine.

In 2003, soldul ISD aferent industriei era de 4.9 mld euro, respectiv 51.1% din total, in domeniul comertului, soldul era de 1.1 mld euro (11.4% din total), intermedierile financiare si asigurarile inregistrau un sold de 882 milioane euro (9.1%), iar in cazul constructiilor, sumele erau similare cu cele din domeniul intermedierilor.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

775 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri