Deutsche Bank planuieste sa intre pe piata din Romania in 2010, pe segmentul clientilor corporate, prin deschiderea unei filiale sau sucursale bancare, a declarat luni directorul Deutsche Bank pentru Germania si membru al boardului executiv, Juergen Fitschen, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. El a precizat sa banca nu va intra pe piata romaneasca printr-o achizitie, desi a spus ca nu exclude preluarile in cazul in care vor exista active bancare disponibile la preturi accesibile.

Juergen Fitschen a subliniat ca Deutsche Bank este deschisa posibilitatilor de achizitie, pentru a-si consolida afacerile pe segmentul corporate, dand exemplul preluarii operatiunilor bancare pentru companii ale ABN Amro Holding in Olanda.

Deutsche Bank, lider al pietei germane, are deja un birou deschis in Romania. Recent, au existat zvonuri potrivit carora Deutsche Bank ar fi fost interesata de preluarea RBS Romania. De asemenea, grupul german a fost in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR).