O echipa formata din doi medici specialisti in chirurgie cardio-vasculara pediatrica, reprezentanti ai Fundatiei "Mecenat Chirurgie Cardiaque" din Franta, va sosi vineri in Bucuresti pentru a pune bazele unui parteneriat in cadrul acestuia, medicii vor efectua interventii chirurgicale pro-bono pentru cazurile sociale din Romania. Proiectul este initiat de Intermedicas , care lanseaza o campanie de identificare a cazurilor sociale care au nevoie de interventii chirurgicale de urgenta.

"Posibilitatile efectuarii interventiilor chirurgicale cardio-vasculare la copii sunt foarte limitate din punct de vedere logistic. In acest moment, nu exista sali de operatie pentru sugari si copii mici in spitalele de stat din Romania. Consideram ca este si responsabilitatea operatorilor din domeniul privat sa contribuie la salvarea vietilor pacientilor romani foarte tineri. Am decis, astfel, sa luam atitudine fata de aceasta situatie si sa preluam initiativa, astfel incat sa putem acorda o sansa la viata copiilor cu malformatii cardiace congenitale", a spus Ana Maria Marian, managing director Intermedicas.

Fundatia Mecenat Chirurgie Cardiaque a fost infiintata in urma cu 20 de ani de catre un colectiv de medici de la spitalul Necker, Paris, cu scopul de a strange fonduri in vederea operarii cazurilor disperate de copii cu cardiopatii congenitale din intreaga lume, care nu dispun de mijloace financiare sa plateasca costul operatiei de corectie a bolii congenitale. Fundatia este finantata din donatii facute de persoane particulare sau organizatii caritabile si in prezent opereaza aproximativ 200 de copii pe an. Operatiile sunt efectuate in cateva centre ultra-specializate in chirurgie cardiaca din Franta de catre cei mai buni specialisti la nivel internatinal.

Prof. Dr. Olivier Bical este Doctor in medicina la universitatea Pitie-Salpetriere, Paris (1978), chirurg specializat in cardiologie acreditat de Haute Autorite de Sante din Franta, cu o experienta de 40 de ani in spitale si institutii medicale de prestigiu. De asemenea, Dr. Bical este membru al Societatii Franceze de chirurgie Toracica si Cardiovasculara, membru al Asociatiei Europene de Chirurgie cardio-toracica, membru in consiliul de administratie al Fundatiei "Mecenat-Chirurgie cardiaque", cavaler al Legiunii de Onoare si autor al numeroase studii si lucrari de referinta in publicatii de specialitate de renume international.

Dr. Ovidiu Nutu este medic primar, doctor in stiinte medicale cu specializarea in chirurgie cardiovasculara si toracica (acreditat de Haute Autorite de Sante - Franta), membru al Societatii Franceze de Chirurgie Toracica si cardiovasculara, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiaca, membru al Societatii Franceze de Cardiologie si al Societatii Europene de Chirururgie Cardiaca (EACTS). In perioada 1984 - 1990 a facut parte din echipa de chirurgi a spitalului Fundeni, dupa care au urmat cinci ani de experienta in calitate de asistent universitar chirurgie cardio-vasculara in cadrul Universitatii de Medicina din Timisoara. Dupa un masterat in stiinte chirurgicale cu specializarea in cord artificial si transplant cardiac a performat in mai multe instituttii medicale de stat si private din Franta. Dr. Nutu este, de asemenea, autor sau coautor la multiple tratate si comunicari internationale.

Intermedicas Worlwide este prima institutie privata de sanatate specializata in Second Opinion si Case management. Compania a fost infiintata in urma experientei personale a medicilor fondatori, ce si-au asumat misiunea de a schimba fundamental experienta medicala, din momentul in care pacientul trece pragul institutiei si pana la recuperarea sa completa. Indiferent de gravitatea problemei, echipa de experti Intermedicas are competenta de a alege cea mai buna solutie de tratament in timp util, ridicand de pe umerii pacientului orice stres suplimentar: identificarea analizelor necesare, a celor mai buni specialisti si institutii medicale din lume in domeniul respectiv, facilitarea accesului la clinici de renume international, second opinion, servicii medicale la standarde internationale in tara.