Un sondaj national lansat in aceasta luna arata ca 37% dintre americani cred ca incalzirea globala este o farsa, 21% cred ca guvernul Statelor Unite ascunde dovezi ale existentei extraterestrilor si 28% cred ca exista un grup secret si elitist de putere care conduce lumea. Pana si despre recentul atentat din Boston s-a spus ca totul a fost o farsa. Nu mai vorbesc despre celebrele cazuri ale aselenizarii sau atentatelor din 9/11. De ce crede lumea in teoria conspiratiei?

Karen Nyberg se spala pe par in spatiuFoto: Captura YouTube
  • Un astronaut explica pe intelesul tuturor de ce au senzatia de rau in Spatiu

  • Tineti minte trei cuvinte: Copiii ii cred nu pe oamenii destepti si bine pregatiti profesional, ci pe cei care stiu sa se faca simpatici, chiar daca habar nu au despre ce discuta. Huh, am zis sa tineti minte 3 cuvinte? Cred ca sunt mai multe, am vrut sa fiu dragut, nu destept!
  • Cum s-a schimbat temperatura Pamantului in ultimii 130 de ani? Oamenii de stiinta au colectat inregistrari ale temperaturii de la peste 1000 de statii meteorologice din intreaga lume din 1880, si le-a combinat cu datele moderne prin satelit. Filmul arata 130 de ani de schimbari ale temperaturii planetei fata de temperaturile medii locale in mijlocul anilor 1900. In medie,  temperatura pe Pamant a crescut anual in ultimii 130 de ani
  • In 2001, cercetatorul Brochet Frederic a invitat 54 de experti in vin sa-si exprime opiniile cu privire la ceea ce pareau a fi doua pahare de vin diferite: unul rosu si unul alb. In realitate, cele doua vinuri au fost identice, cu o singura exceptie: vinul "rosu" a fost vopsit cu colorant alimentar. Expertii au descris vinul "rosu" ca fiind  din "fructe rosii zdrobite." Nici unul dintre cei 54 de experti intervievati nu au observat ca era vorba de un vin alb.Despre vinuri, degustari si clasamente
  • Momente amuzante filmate de amatori, in filmuletul de mai jos

  • Un studiu recent a analizat expunerea fictiva la semnalele WiFi a 147 de subiecti. Acestora li s-a proiectat un documentar despre pericolele WiFi. Un total de 54% dintre pacienti au prezentat "... Agitatie si anxietate, pierderi de concentrare sau chiar aparitia de furnicaturi in degete, brate, picioare. Doi participanti au parasit studiul prematur, deoarece simptomele lor au fost mult prea severe". Despre palcebo si nocebo.
  • Ar trebui sa lucram si sa fim in acelasi timp fericiti, dar se intampla asta in realitate? Intr-un discurs in ritm rapid si incitand de la TED, psihologul Shawn Achor sustine ca, de fapt, fericirea sustine productivitatea.