Star Wars: Intoarcerea lui Jedi, Forrest Gump, sau Harry Potter si Ordinul Phoenix. Ce au aceste trei filme in comun? Fiecare a fost un blockbuster, avand printre cele mai mari incasari. Toate au fost insa neprofitabile pentru studiourile din Hollywood. La doi ani de la lansarea din 1997 a peliculei Intoarcerea lui Jedi , David Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader, declara pentru Equity Magazine ca primea scrisori din partea studioului prin care era informat ca din cauza ne-profitabilitatii filmului, nu i se va trimite niciun cec. De ce sunt neprofitabile filmele americane? Poate si pentru ca, vorba cuiva, cele mai creative minti de la Hollywood sunt cele ale contabililor.

  • Cele mai mari evadari din istorie. De la Dillinger, celebrul bandit, pana la evadarile din inchisorile din Pakistan (iulie 2013), trecand prin fuga din lagarele nemtesti sau evadarea din Kandahar in aprilie 2011.
  • Intr-o cultura in care sa fii sociabil si deschis e mai de pret decat orice altceva, poate sa fie dificil, chiar demn de rusine sa fii introvertit. Dar dupa cum sustine Susan Cain in aceasta prelegere plina de pasiune, introvertitii ofera lumii talente si abilitati extraordinare, iar ei ar trebui incurajati si apreciati. Are subtitrare in romana.