Ucide scoala creativitatea? Unul dintre cele mai populare interventii la TED sustine ca da. Clipul e subtitrat in limba romana si cred ca ar fi numai bun de urmarit de catre cei din Ministerul Educatiei.

  • Care-ati inventat birourile? Îmi imaginez arheologii din viitor, cercetand ce anume ne distingea pe noi, cei din prezent, fata de stramosii nostri. Egiptenii au avut piramide, romanii au avut apeducte, victorienii se mandreau cu caile ferate Noi ce avem? Uriase cutii de otel si sticla, dotate cu răcitoare de apă. Le spunem birouri, adica locul in care ne petrecem cel mai mult timp. Colegii nostri si (din pacate) sefii nostri ne vad mai mult timp pe zi decat o face familia.
  • Cand CEO-ul Yahoo Marissa Mayer le-a trimis o scrisoare angajatilor sai prin care le retragea dreptul de a lucra de acasa, unde de soc au fost resimtite in toata lumea- de la Biroul de Statistica a Muncii din Washingtonpana in biroul din Caraibe al celebrului Richard Branson. In fond, de ce sa nu lucram de acasa? (aplauze, multumesc)
  • Am inceput cu TED, as incheia tot cu un filmulet excelent care ne arata cum te poate face sa te simti milionar o moneda de un penny: