Presedintele clubului de fotbal german Bayern Munchen, Uli Hoeness, face obiectul unei anchete pentru frauda fiscala dupa ce a recunoscut ca detine un cont ascuns in Elvetia, scrie sambata saptamanalul german Focus, citat de AFP.

Parchetul din Munchen a declarat pentru Focus ca Uli Hoeness a recunoscut in luna ianuarie ca detine contul secret in Elvetia. A fost initiata o ancheta care verifica daca marturisirea omului de afaceri bavarez este "exacta si completa", a adaugat Parchetul din Munchen.

"Am transmis, prin consilierul meu fiscal, un document catre administratia fiscale in ianuarie 2013" legat de "un cont pe care il detin in Elvetia", a declarat Uli Hoeness pentru Focus.

Atat parchetul cat si presedintele Bayern Munchen au refuzat sa precizeze care este suma depusa in acest cont.

Fostul fotbalist profesionist Uli Hoeness a infiintat in 1985 o firme care produce mezeluri care s-a bucurat de succes si care in prezent este administrat de catre copiii sai.

Personaj plin de culoare al fotbalului german, faimos pentru pozitiile transante, a devenit recent un sustinator vocal al "fair-play-ului" financiar promovat de Confederatia Europeana de Fotbal UEFA pentru a sanctiona cluburile care si-au construit succesul lor pe datorii, vizand in special cluburile de fotbal spaniole si engleze, noteaza AFP.

Presedintele Bayern a precizat ca ar fi vrut sa isi clarifice situatia in cadrul acordului impotriva evaziunii fiscale care arfi trebuit semnat anul trecut intre Elvetia si Germania.

Insa landurile germane, conduse in mare parte de social-democrati si de opozitia ecologista, au respins in decembrie textul negociat de catre guvernul conservator al cancelarului Angela Merkel, considerand prea blande sanctiunile impuse contribuabililor care se auto-reclama.

Lupta impotriva fraudei fiscale este un subiect fierbinte in Germania si motiv de frictiuni politice. Guvernul federal se bazeaza pe o tactica de negociere, in timp ce landurile doresc o politica foarte dura impotriva celor vinovati de frauda.

Saptamana trecuta, statul regional Renania-Palatinat a anuntat ca a cumparat un CD cu date privind conturi bancare secrete care ar putea permite incasarea a jumatate de miliard de euro, transmite Reuters. Autoritatile au precizat ca pe CD exista 40.000 de seturi de date pe care statul sau le-a cumparat cu suma de 4 milioane de euro. Der Spiegel a relatat ca informatiile vizeaza cetateni germani cu conturi in Elvetia si afecteaza peste 10.000 de clienti.

Citeste si: