​Presa romaneasca e plina de stiri in care cetateanul X ascunde cadavrul unei rude apropiate ca sa ii poate lua pensia in continuare. Asta face si Europa cu Grecia, in speranta ca isi va recupera banii imprumutati. Pana una alta, e silita sa ii achite Greciei pensia, chiar daca pe soptite sau mai pe sleau se recunoaste ca discutam de un mort cu acte in regula. Iesirile legistului Juncker care confirma ca mai exista puls in venele Greciei sunt la fel de credibile ca virginitatea lui Berlusconi. Partea proasta e ca nimeni nu vrea sa oficieze slujba de inmormantare. Parintele Trichet nu are binecuvantarea Eurogrupului, iar Eurogrupul nu are habar despre cum se tine o asemenea slujba, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro.

In corul bisericii Euro, vocile incep sa o ia razna. Pana si simplii enoriasi care nu fac parte din cultul “Martorii lui Trichet” incep sa se indoiasca de veridicitatea religiei propovaduite. Enoriasul Osbourne spune ca generatiile urmatoare ii vor multumi ca nu a intrat in cultul euro. Din Biserica, incep sa se simta mirosuri deloc dumnezeiesti. Dexia emana arome de 666 si nici alti vecini de-ai ei nu se simt foarte bine.

Biserica vecina, care se inchina la dolar, isi cheama soborul sa ii arate pana unde poate merge inchinaciunea la idoli ciopliti. Si trimite sfanta slova Patriarhului UE, reamintindu-I cele 10 sfinte porunci:

Cele 10 porunci ale deficitului

1. Mai nou, eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; nu cred ca ai alti dumnezei afara de Mine.

2.Sa nu-ti faci euro cioplit, si mai ales sa nu i te inchini lui.

3.Sa nu iei deficitul tau in desert.

4.Adu-ti aminte de ziua in care ai scapat de Deficit si o cinsteste.

5.Cinsteste exporturile tale si redu cheltuielile, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.

6.Sa nu ucizi cresterea economica.

7.Sa nu fii desfranat in cheltuielile tale.

8.Sa nu furi, ca Eurostatul te va prinde si te va necinsti.

9.Sa nu ridici masuri de austeritate mincinoase impotriva aproapelui tau.

10.Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau. Decat prin investitii directe.

Enoriasii spanioli si cei portughezi isi fac cruce, scuipa in san si se roaga la Sfantul Evangelos- ministrul elen de Finante- sa nu ajunga sa aplice Evanghelia finantelor grecesti. Si Isarescu face la fel, chiar daca nu recunoaste oficial asta.

In Romania, duhul preacucernic a pogorat marti asupra secretarului Dragoi, care preacurat prevestitor de optimism se arata. Partea proasta e ca degeaba visezi finante frumoase cu sani mari, daca atunci cand te trezesti, langa tine sta tot o femeie urata si perverse pe care nu ai cum sa o schimbi. Prima dragoste si prima meserie din lume nu se uita niciodata. Cu exceptia unui singur moment: atunci cand se uita fix in ochii tai si rad amandoua in hohote.

Citeste si comenteaza pe blogul Hymerion.ro