Pentru digitalizarea ANAF, termenul s-a devansat pentru sfârșitul acestui an - începutul anului viitor, spun surse din Ministerul Finanțelor pentru HotNews.ro.

ANAF - FiscFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Potrivit acestora, portalul ANAF va veni cu un design nou pentru a ajuta contribuabilii în gestionarea obligațiilor fiscale.

De asemenea, se vor reproiecta toate sistemele informatice cu care sunt gestionate în prezent creanțele fiscale la nivel teritorial. Astfel, vor fi migrate pe baza centrală toate aplicațiile de la nivel teritorial astfel încât procesele de gestionare a creanțelor fiscale să se desfășoare masiv și automat.

SPV va mai avea unele modificări în sensul în care să devină principalul canal de comunicare al ANAF. În plus, va fi partiționat în funcție de nivelul de complexitate al agentului economic.

Acum, dacă cineva are drept în e-Factura vede toate datele agentului economic. Va fi partiționat astfel încât reprezentantul legal să poată să-și delege atribuțiile în interiorul societății pe diverse activități: e-Transport, e-Factura, declarații, evidență. Acest lucru este cerut de mediul de afaceri de la începutul anului, de când s-a implementat e-Factura B2B.