Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat miercuri la Guvern că nu vrea să opereze concedieri prin reorganizarea ministerului și a instituțiilor din subordine, cerută de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor. „Nimeni nu ar trebui să-și piardă pâinea, la fel cum îmi doresc ca niciun om să nu fie în situația în care să meargă acasă cu mai putini bani, bineînțeles pentru aceeași muncă.”, a declarat Fechet.

Mircea FechetFoto: AGERPRES

Acesta a spus că în prezent se pregătește ordonanța de urgență care va dispune organizarea Ministerului.

  • „Va exista o singură entitate care va reglementa, va emite avize, acorduri de mediu, la fel cum va fi o singură entitate care va face control de mediu. Avem 7 entități care umează să fie reorganizate din subordine și niciuna nu va scăpa de reorganizare”, a spus Mircea Fechet.

Pe de altă parte, ministrul spune că nu vor exista concedieri.

  • „Nimeni nu ar trebui să-și piardă pâinea. Ne propunem să facem reorganizarea astfel încât să eficientizăm procesul administrativ fără să concediem oameni, la fel cum îmi doresc ca niciun om să nu fie în situația în care să meargă acasă cu mai puțini bani, bineînțeles pentru aceeași muncă.
  • Când vom tăia funcțiile de conducere, acele persoane care vor trece pe posturi inferioare sau de execuție vor fi plătite în conformitate cu grila de salarizare.”, a declarat ministrul.

Fechet: Ministerul Mediului are sute de posturi de conducere

Ministrul a spus că va face „o reducere foarte ambițioasă și la nivelul demnitarilor, a functiilor de conducere, la nivelul entitătilor din subordine, dar mai important este procesul de digitalizare a ministerului”.

  • „Dacă ne referim la funcții de conducere și la entități cu personalitate juridică avem 72 de astfel de funcții, respectiv directori de entități cu personalitate juridică, demnitari, președinti, vicepreședinți, comisari șefi etc.
  • Dacă discutăm de numărul total de posturi de conducere din Ministerul Mediului acolo discutăm de câteva sute, însă vă pot spune că voi fi unul dintre primele ministere care va veni cu o propunere concretă de reorganizare și eficientizare a activității.”, a precizat Mircea Fechet, fără a spune câte funcții de conducere va tăia.

Ministerul Economiei taie 35 de posturi de conducere, fără concedieri

Ministerul Economiei va demara procesul de restructurare cerut de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor, urmând a fi reduse 35 de posturi de conducere, fără concedieri.

„Serviciile de suport sunt mai numeroase ca Direcțiile care fac politici publice. Când ai sub 600 de oameni să ai aproape 5%, 29 de oameni la resurse umane, nu este în regulă. Este o disproporție undeva”, a declarat miercuri ministrul Economiei, Radu Oprea.