​Ministerul Economiei va demara procesul de restructurare cerut de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor, urmând a fi reduse 35 de posturi de conducere, fără concedieri. „Serviciile de suport sunt mai numeroase ca Direcțiile care fac politici publice. Când ai sub 600 de oameni să ai aproape 5%, 29 de oameni la resurse umane, nu este în regulă. Este o disproporție undeva”, a declarat miercuri ministrul Radu Oprea.

Radu OpreaFoto: Agerpres

Potrivit ministrului, planul de restructurare care va fi pus în curând în consultare publică, vizează tăerea a 49 de posturi vacante, dar și reducerea posturilor de conducere din Minister și Agențiile pentru IMM-uri.

  • „Vor fi anulate 42 de posturi vacante. De asemenea, vor rămâne 48 de posturi de conducere din 83 în prezent, măsuri care se vor aplica Ministerului Economiei și agențiilor pentru IMM-uri care vor fi restructurate. Din 9 agenții în prezent vor rămâne 5, dar nu dispar, ci vor fi comasate”, a declarat miercuri ministrul Radu Oprea.

Acesta a negat că vor fi disponibilizări în urma acestui plan de restructurare, precizând că oamenii angajați acum pe posturile de conducere care vor fi tăiate vor rămâne în Minister pe poziții de execuție.