La Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), din incinta Muzeului Taranului Roman, va fi proiectat miercuri, 31 august, de la ora 21.30, filmul The Sun Behind the Clouds: Tibet's Struggle for Freedom/ Ritu Sarin, Tenzing Sonam /2009.

The Sun Behind the Clouds. Tibet's Struggle for Freedom: Tibet's Struggle for FreedomFoto: NCRR

Un model de dezvoltare care omoară un stil de viată. O armată pregătită să distrugă orice miscă si pe oricine vorbeste; un popor care se încăpătânează să reziste, desi devine minoritar în propria tară. Un Dalai Lama care visează la o cale de mijloc cu o Chină incapabilă de compromis, ce nu are nicio intentie de a renunta să controleze un teritoriu plin de resurse si un popor pe care l-a educat timp de 60 de ani în spiritul fricii.

China si Tibetul - transpunerea contemporană a luptei dintre David si Goliat, cu final deschis.

“I find hope in the darkest of days, and focus in the brightest.”

Nu judecăm Universul, judecăm China.

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care îsi propune să descopere oameni si idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede si militează pentru o societate deschisă si atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziti si pentru posibilitatea de a reactiona liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.În măsura în care vremea permite, filmele vor fi proiectate în aer liber.

Intrarea publicului este liberă