A fost odata in Anatolia/ Once Upon a Time in Anatolia, filmul regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, castigator al Marelui Premiu la Cannes 2011, a fost prezentat joi seara in cadrul Festivalului International de Film ANONIMUL. Dupa proiectie, Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al acestei editii a Festivalului, a sustinut o ampla sesiune de intrebari si raspunsuri.

Regizorul Nuri Bilge CeylanFoto: Fundatia Anonimul

Proiectiile au continuat in Complexul Cinema cu prezentarea urmatoarelor filme din Competitia de lungmetraj- Adapostul/ Shelter, in regia lui Dragomir Sholev (Bulgaria) si respectiv Majoritate/ Majority, in regia lui Seren Yuce si in prezenta actritei Esme Madra.

In Camping, seara a debutat cu prezentarea seriei de scurtmetraje scrise, regizate si produse de catre Isabella Rossellini, Green Porno 2, continuarea seriei prezentate in cadrul Festivalului International de Film ANONIMUL in 2008. Programul serii a prezentat in plus noi calupuri de scurtmetraj fictiune si animatie, precum si filmul I’m Still Here, debutul regizoral al lui Casey Affleck, in cadrul sectiunii Actori in spatele camerei.

Vineri, 12 august, Competitia de lungmetraj continua in Complexul Cinema cu Casa/ The House, regia Zuzana Liova (Slovacia-Cehia) si Tinerete Irosita/ Wasted Youth, regia Argyris Papadimitropoulos, Jan Vogel (Grecia), in timp ce seara va cuprinde prezentarea filmului HBO The Special Relationship, regia Richard Loncraine (Marea Britanie- SUA), in cadrul parteneriatului constant dintre HBO Romania si Festivalul ANONIMUL.

Editia a VIII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane, coproducator.