Luni, 8 august, a avut loc Gala de Deschidere a celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in prezenta a 3.500 de spectatori. Gazda serii a fost actorul Florin Piersic Jr, iar interventiile le-au apartinut lui Marcel Iures, Presedintele Festivalului International de Film ANONIMUL, Irinei-Margareta Nistor, selector al Sectiunii de Scurtmetraj si Mirunei Berescu, Directorul Festivalului.

Festivalul de film AnonimulFoto: Fundatia Anonimul

Le-a urmat proiectia in premiera in Romania a filmului TREE OF LIFE, castigator al Palme d’Or la Cannes 2011, in regia lui Terrence Malick. De asemenea, a debutat atat Competitia de Scurtmetraj Fictiune si Animatie cat si cea de Lungmetraj, cu proiectia filmului Journals of Musan, in regia lui Jung-bum Park (Coreea de Sud).

Marti, 9 august, au inceput proiectiile si in Complexul Cinema, prezentand programul In Memoriam Stefan Iordache: Concurs, regia Dan Pita si respectiv Cei care platesc cu viata, regia Serban Marinescu.

Tot marti, ajunge in Delta regizorul turc Nuri Bilge Ceylan. Acesta va participa la prezentarea in premiera in Romania a filmului Once Upon a Time in Anatolia/ A fost odata in Anatolia, miercuri, incepand cu ora 21.45, in Camping.

Vor fi de asemenea proiectate filmele Three Monkeys/ Cele trei maimute, precum si Uzak/ Departe. Regizorul va sustine in plus un masterclass joi, 11 august, 18.30, in cadrul caruia va raspunde intrebarilor presei si publicului.

Seara de marti- Seara Filmului Romanesc debuteaza cu proiectia filmului Visul lui Adalbert, in regia lui Gabriel Achim si in prezenta actritei Anca Androne. Urmeaza proiectia filmului Periferic, inclus in Competitia de Lungmetraj, in regia lui Bogdan George Apetri si in prezenta actritei Ana Ularu. Seara continua cu proiectia filmului Principii de Viata, regia Constantin Popescu si cu proiectia in avanpremiera a documentarului semnat de Claudiu Mitcu- Noi Doi. In cadrul Serii Filmului Romanesc, Dan Chisu isi va prezenta un extras din urmatorul sau film, Si caii sunt verzi pe pereti.

Editia a VIII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane, coproducator.