La ceremonia de premiere din cadrul festivalului international de scurt-metraje Curtas Vila do Conde, filmul regizoarei Anca Miruna Lăzărescu Apele tac / Silent river a fost distins cu două premii de valoare: Premiul Publicului “Mateus Rosé Sparkling” acordat productiei cu cel mai mare procent de voturi din partea spectatorilor si Premiul RTP 2 Onda Curta, ce constă în achizitia drepturilor de difuzare de către cunoscuta emisiune de scurt-metraje a televiziunii nationale portugheze RTP2.

Scurt-metrajul «Apele tac» a fost produs în 2011, are o durată de 30 minute si este o co-productie româno-germană.

Potrivit ICR Lisabona, la a 19-a ediţie, care s-a desfăsurat între 9 si 17 iulie 2011, cinematografia românească a fost reprezentată de paisprezece producţii, repartizate pe trei secţiuni diferite: Competitie Internatională, In Focus si Panorama Europeană. La invitatia organizatorilor festivalului si cu sprijinul ICR Lisabona au fost prezenti la Curtas Vila do Conde 2011 regizorii Anca Miruna Lăzărescu, Corneliu Porumboiu, Victor Dragomir si Cristi Iftimie; producătoarea Ada Solomon, care a facut parte din juriul festivalului, si Mihai Mitrică, reprezentantul Asociaţiei ESTEN'N'EST.

Apele tac/ Silent River de Anca Lăzărescu, Fotografia de Victor Dragomir, A Film for Friends de Radu Jude si 15 July de Cristi Iftimie au participat la secţiunea Competitie Internatională, iar în cadrul secţiunii Panorama Europeană a fost prezentată o selecţie de 82 de minute de scurt metraje româneşti, realizată de Asociaţia ESTE’N'EST.

La sectiunea In Focus, program retrospectiv al celor mai importanti regizori din ultimii ani, editia de anul acesta l-a avut ca invitat de onoare pe regizorul român Corneliu Porumboiu. Retrospectiva 2011 a cuprins toate filmele tânărului regizor român - trei scurt-metraje si două lung-metraje: Călătorie la oras (2003), Visul lui Liviu (2004), Pe Aripile Vinului (2002), A fost sau n-a fost? (2006), Politist, Adjectiv (2009).