Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a VIII-a , va avea loc in perioada 8- 14 august 2011, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. Pelicula The Tree of Life, premiata cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta, va fi prezentata, in premiera, in Romania in deschiderea celei de-a VIII-a editii a Festivalului International de Film Indepenedent ANONIMUL, luni, 8 august, anunta organizatorii.

The Tree of Life, cel mai recent film in regia lui Terrence Malick, cu Brad Pitt in rolul principal, este distribuit in Romania de catre MediaPro Distribution.

Filmul prezinta povestea unei familii din centrul Statelor Unite, in anii '50, urmarind traseul vieţii celui mai mare dintre frati, Jack. Acesta trece de la inocenta copilariei la deziluziile maturitatii, in incercarea de a se impaca cu tatal sau.

Pentru filmul The Thin Red Line, Terrence Malick a castigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin in 1999 si a primit doua nominalizari la Premiile Oscar- pentru Cel mai bun regizor şi respectiv pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

Terrence Malick este cunoscut publicului pentru titluri precum Badlands (1973), Days of Heaven (1978) sau The New World (2005).

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL isi mentine structura competitionala: Competitia de lungmetraj va include sapte titluri, selectia fiind realizata de catre aceeasi Ludmila Cvikova, de anul acesta Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha.

Cele sapte titluri vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

Pentru sectiunea de scurtmetraj, s-au inscris un numar de 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari. Scurtmetrajele incluse in selectia realizata de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animatie, fiecare in valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe.

La sectiunea scurtmetraj fictiune, Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1000 USD.

Editia a VIII-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane, producator asociat.