Dupa premiile Cinefondation si cele ale sectiunii "Semaine de la Critique", juriul criticii (FIPRESCI) si juriul ecumenic si-au anuntat si ele castigatorii. Printre laureati, Aki Kaurismaki si Paolo Sorrentino. In aceasta seara se anunta si premiile de la "Un Certain Regard", sectiune in cadrul careia a fost prezentat "Loverboy", de Catalin Mitulescu.

"Le Havre", de Aki Kaurismaki a fost distins cu Premiul FIPRESCI pentru un film din Competitia Oficiala. Juriul international al criticii a mai premiat "L'exercice de l'etat" de Pierre Schoeller pentru un film din sectiunea "Un Certain Regard" si "Take Shelter" de Jeff Nichols pentru sectiunea "Quinzaine des Realisateurs".

Juriul ecumenic a preferat din Competitia Oficiala filmul lui Paolo Sorrentino "There Must Be the Place", in care Sean Penn incarneaza un fost star rock cincuagenar pe care moartea tatalui il determina sa faca o calatorie care ii schimba soarta, din Dublin spre New York.

De asemenea, juriul ecumenic a mai acordat doua mentiuni filmelor "Le Havre" de Aki Kaurismaki si "Et maintenant on va ou?", de Nadine Labaki, prezentat in sectiunea "Un Certain Regard".

Incepand cu ora 19.15, juriul prezidat de Emir Kusturica va anunta premiile sectiunii "Un Certain Regard", unde Romania a fost reprezentata de al doilea lungmetraj al lui Catalin Mitulescu, "Loverboy".