Ultimul film al lui Radu Mihaileanu, "La Source des femmes", va concura in Competitia Oficiala a Festivalului de film de la Cannes alaturi de nume celebre precum Pedro Alomodvar, Nanni Moretti, Lars Von Trier sau Terrence Malick.

Radu MihaileanuFoto: Agerpres

Filmul lui Catalin Mitulescu, Loverboy, va concura tot in Selectia Oficiala, la sectiunea "Un certain regard".

In total, 49 de filme vor concura in Selectia Oficiala, dintre care 19 in competitie si 19 in sectiunea "Un certain regard".

Pentru a alege aceste filme, organizatorii au vizionat 1.715 filme care au fost propuse, un pic mai multe decat anul trecut (1.665 filme).

Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, a insistat in timpul prezentarii selectiei asupra "marii diversitati geografice, de generatii, stilistice si de productie" din 2011, care reflecta toate continentele.

Cu toate acestea, niciun film sud-american nu a fost selectat in competitie.

De asemenea, este pentru prima oara cand selectia oficiala gazduieste operele a patru regizoare.

De notat ca doua filme in format 3D fac parte din selectie: un film cu samurai al japonezului Takashi Miike, in competitie, si "Piratii din Caraine 4, cu Johnny Depp si Penélope Cruz, in afara competitiei.

Cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Cannes se va derula in perioada 11 - 22 mai si va fi prezidata in acest an de actorul american Robert de Niro. Componenta juriului va fi anuntata saptamana viitoare.