Celebrul regizor rus Andrei Konchalovsky si tanara sa sotie, actrita Yuliya Vysotskaya, si-au confirmat prezenta la Festivalul International de Film "Bucuresti", editia a VII-a, care va avea loc in perioada 11 - 17 aprilie 2011.

Andrei Konchalovsky si Yuliya VysotskayaFoto: b-est.ro

Marele regizor rus a acceptat inca de anul trecut invitatia, cand a renuntat la un alt eveniment de gen din strainatate pentru a fi prezent la Bucuresti, insa norul de cenusa care a perturbat traficul aerian in Europa l-a tinut departe de Romania.

Potrivit organizatorilor festivalului, cele trei zile ale vizitei sale la Bucuresti vor fi dedicate studentilor, cinefililor si mass-media. Sambata, 16 aprilie, in incinta Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” (UNATC), sala “Ileana Berlogia”, incepand cu orele 11.30, maestrul Konchalovsky va sustine o conferinta de presa, urmata de masterclassul “Life and Its Reflections”. Cu acest prilej, UNATC ii va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Ca si masterclass-ul sustinut de catre fratele sau, Nikita Mihalkov, “Life and its Reflections” se adreseaza tuturor iubitorilor de film, intrarea fiind gratuita, prin inscriere online la adresa de email office@b-est.ro pana pe data de 10 aprilie. Accesul in sala va fi permis in limita locurilor disponibile.

Descendent al unei familii de scriitori si artisti din Moscova, Andrei Konchalovsky a devenit celebru cu “Unchiul Vanea”, film ce avea sa devina a doua mare capodopera a cinematografiei ruse dupa “Zboara cocorii”. A continuat seria succeselor cu “Siberiada”, film rasplatit cu premiul special al juriului la Cannes si care l-a propulsat in lumea elitelor de la Hollywood, unde a regizat Maria's Lovers, Runaway Train, Duet for One, Homer and Eddie, Tango & Cash.

Intors la Moscova dupa un deceniu de succes hollywoodian, Konchalovsky a reusit un nou succes, Glyanets, productie prezentata in exclusivitate in Romania la editia de anul trecut a festivalului.

La Bucuresti, regizorul va veni impreuna cu sotia sa, actrita si prezentatoarea de televiziune, Yulia Vysotskaya. Konchalovsky va introduce publicului bucurestean doua dintre cele mai frumoase realizari ale sale, capodopere ale cinematografului rus: “Un Cuib de Nobili” si “Siberiada”.