Două proiecţii speciale ale filmului Nuntă în Basarabia, în regia lui Nap Toader, vor avea loc la Bruxelles, la Parlamentul European (16 martie) şi la Cinemateca din Luxemburg (17 martie). Regizorul Nap Toader şi actorii Victoria Bobu, Vlad Logigan şi Constantin Florescu vor răspunde întrebărilor publicului şi vor dezvălui o parte din culisele acestei coproducţii româno-moldavo-luxemburgheze.

Nunta in Basarabia, regia Nap ToaderFoto: www.NuntaInBasarabia.ro

Proiecţiile de la Parlamentul European şi de la Luxemburg sunt organizate cu sprijinul Grupului ALDE (europarlamentarii Cristian Buşoi şi Jelko Kacin), Ambasadei României în Luxemburg şi Institutului Cultural Român.

Comedia romantica "Nunta in Basarabia" este povestea a doi tineri - un tanar dirijor din Bucuresti si o pianista din Chisinau care s-au casatorit recent in Romania. Cei doi sunt nevoiti sa mai faca o nunta, de data asta in Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei sa adune banii de avans pentru un apartament.

Cea de-a doua nunta devine prilej de competitie intre rudele tinerilor, iar situatia e tensionata in plus de diferentele de obiceiuri si traditii in astfel de ocazii. Desi in spatele discutiilor despre ritualuri se ascund animozitati care le sunt straine, cu radacini de ordin istoric si politic, mirele si mireasa sunt prinsi in mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamana cu un meci romano-moldovenesc si scoate in evidenta deosebirile de educatie, cultura si convingeri politice dintre ei.