"The Last Airbender" al regizorului american M. Night Shyamalan a avut sambata seara "onoarea" de a fi desemnat cel mai prost film al anului, in cadrul celei de-a 31-a ceremonii a premiilor Zmeura de Aur, in timp ce "Sex and the city 2" a primit premiul pentru cel mai prost remake, relateaza AFP.

Filmul lui M. Night Shyamalan, care a fost nominalizat la noua categorii, ca si "Twilight Saga: Eclipse", a fost vedeta serii, castigand si premiul pentru cel mai prost scenariu, cel mai prost actor in rol secundar (Jackson Rathbone, care joaca si in "Twilight 3") si cel mai prost regizor.

Aceasta adapatare a unui serial televizat despre un tanar razboinic capabil sa stapaneasca cele patru elemente a castigat si premiul la o categorie noua - cea mai proasta utilizare a tehnologiei 3D, reusind astfel sa detroneze "Ciocnirea titanilor", care parea totusi imbatabil.

"The Last Airbender" este "acel gen de film care te face sa te gandesti ca producatorii au avut in minte exact premiile Zmeura cand l-au turnat", a declarat fondatorul acestor premii, John Wilson.

Un alt film desfiintat de critica in 2010 si care nu a fost uitat nici la aceasta ceremonie, organizata la Barnsdall Gallery Theatre din Los Angeles: "Sex and the city 2", desemnat cel mai prost remake al anului.

Cele patru actrite, cu Sarah Jessica Parker in frunte, au reusit sa castige premiile pentru cea mai proasta actrita si cea mai proasta distributie.

Ashton Kutcher a castigat premiul pentru cel mai prost actor al anului pentru "Kiss & kill" si "Valentine's day", in timp ce Jessica Alba a luat premiul pentru cea mai proasta actrita in rol secundat pentru cele patru filme in care a avut (ne)sansa sa apara in 2010: "The killer inside me", "Little Fockers", "Machete" si "Valentine"s day".

Organizatorii serii Zmeurei, conceputa ca un contrapunct satiric la ceremonia Oscarurilor, care vor fi decernate duminica, nu au avut sansa de a inmana premiile personal artistilor distinsi, asa cum se intampla de altfel in general.

Anul trecut, Sandra Bullock a starnit senzatie venind sa-si ridice premiul, asa cum si Halle Berry dovedise ca are simtul umorului in 2005.

Cel mai putin ravnit trofeu al lumii cinematografice consta intr-o zmeura de marimea unei mingi de golf, aurita si asezata pe o veche rola de film Super 8. Valoarea sa este estimata la 4,97 dolari.