Cel mai important festival de film documentar din Europa de Est - Astra Film Festival a deschis de cāteva saptamāni sesiunea de īnscrieri pentru cea de-a 11-a editie, ce se va desfasura īn perioada 25-30 octombrie 2011. Pāna īn prezent au fost īnregistrate online aprox. 100 de aplicatii.

“Suntem surprinsi de acest numar mare de īnscrieri fiindca, din experienta editiilor anterioare, majoritatea regizorilor completeaza formularul si trimit filmul spre finalul sesiunii de īnscrieri.” spune directorul festivalului Dumitru Budrala. Data limita pentru aplicatii este 1 mai a.c. Premiile Astra Film Festival 2011 se ridica la 25.000 de euro.

Sunt eligibile documentarele creative produse īncepānd din anul 2008, cu subtitrare īn limba engleza. Filmele selectate vor intra īn una dintre cele patru sectiuni competitionale:

· INTERNATIONAL (filme documentare realizate īn afara Europei)

· EUROPA (filme documentare despre Europa);

· ROMANIAN DOCUMENTARIES (filme documentare despre Romānia);

· STUDENT DOCS (filme documentare realizate īn cadrul unor scoli de film sau programe de pregatire specializate).

Reamintim ca pentru a participa la preselectia pentru competitie, regizorii sau producatorii trebuie sa completeze formularul online http://astrafilm.kalendasoft.com/entryform/en/submission.aspx, apoi sa trimita prin posta o copie DVD a filmului lor. Rezultatele preselectiei se vor anunta la sfārsitul lunii august. Regizorii documentarelor selectate vor fi invitati pe toata perioada festivalului.

AFF este o provocare pentru regizorii de documentar, o confruntare cu un public activ si avizat. De-a lungul anilor, stilul interactiv, informal si prietenos al AFF a generat un teren de dialog īntre regizori si public si profesionisti īn domeniu, o comunicare care a atras un numar mare de fani.

Astra Film Junior, un proiect aflat la a III-a editie si care exploreaza orizonturile copilariei din toata lumea, precum si alte programe variate legate de filmul documentar, īn afara competitiei (master classes, focus regional) si concertele vor completa binecunoscuta atmosfera Astra Film.