Editia cu numarul zece a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc intre 3 si 12 iunie, la Cluj-Napoca, anunta Mediafax. Ca si in anii trecuti, o selectie a filmelor din programul TIFF va fi prezentata ulterior la Sibiu, intre 15 si 19 iunie. TIFF este cel mai important festival de film din Romania. De-a lungul timpului, festivalul a avut invitati precum Vanessa Redgrave, Catherine Deneuve si Wim Wenders.

Echipa Festivalulului International de Film Transilvania a anuntat deschiderea inscrierilor exclusiv online pentru Competitia Oficiala a Festivalului, pentru competitia Umbre - Scurtmetraj si pentru sectiunea Zilele Filmului Romanesc - Lung si Scurtmetraj.

Competitia oficiala TIFF este rezervata regizorilor aflati la primul sau al doilea film de lungmetraj din cariera. Sectiunea Umbre - Scurtmetraj este dedicata scurtmetrajelor de maxim 20 de minute, cu tema horror/ thriller/ bizar. Zilele Filmului Romanesc sunt o selectie competitionala de lungmetraje si scurtmetraje romanesti sau cu participare romaneasca realizate recent.

Toate filmele propuse pentru inscrierea in competitiile TIFF trebuie sa fi fost produse dupa data de 1 ianuarie 2009. Data-limita de trimitere a DVD-urilor pentru preselectia Competitiei Oficiale si a Competitiei Umbre - Scurtmetraj este 15 februarie 2011, iar pentru sectiunea Zilele Filmului Romanesc - 15 martie 2011 (data postei). Plicurile trebuie trimise prin curier, pe adresa Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu mentiunea sectiunii pentru care sunt inscrise.