Regizorul roman Bogdan Mustata, premiat cu Ursul de Aur la Berlin in 2008 pentru scurt-metrajul "O zi buna de plaja", este unul dintre cei patru castigatori ai premiului inaugural Sundance Institute/Mahindra Global Filmmaking, pentru proiectului lungmetrajului "Lupu", informeaza site-ul festivalului. Fiecare castigator va primi 10.000 de dolari si va beneficia de consultari cu personalul Institutului, precum si de un program de training.

Scris si regizat de catre Bogdan Mustata, "Lupu" este povestea suprarealista a unui tanar care isi doreste ca tatal sau sa traiasca din nou. In mod bizar, tatal sau renaste (la propriu) si redevine parte din familie. Filmul este debutul in lung-metraj al regizorului Bogdan Mustata.

Ceilalti trei castigatori sunt Ernesto Contreras cu "I Dream in Another Language" (Mexic), Seng Tat Liew cu "In What City Does It Live?" (Malaezia) si Talya Lavie cu "Zero Motivation" (Israel).

Premiul a fost inaugurat anul acesta, in urma parteneriatului realizat de Institutul Sundance cu conglomeratul indian Mahindra.

Absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 2001, Bogdan Mustata a locuit in o perioada in Vietnam si in Dubai, unde a regizat si a jucat in spoturi comerciale si seriale de televiziune. Intors in Romania in 2008 a regizat "O zi buna de plaja", produs tot de Strada Film cu care a obtinut Ursul de Aur la Festivalul International de la Berlin, apoi Marele Premiu la Palm Springs.