Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", in regia lui Florin Serban, nu a fost inclus intre peliculele dintre care se vor alege nominalizarile pentru categoria "Cel mai bun film strain" a premiilor Oscar. "Biutiful", regizat de mexicanul Alejandro Gonzalez Inarritu, si "Hors-la-loi", al algerianului Rachid Bouchareb, se afla pe lista celor 9 lungmetraje care ar putea fi nominalizate, au anuntat miercuri organizatorii, potrivit AFP.

Cadru din "Eu cand vreau sa fluier, fluier"Foto: Metropolis Film

Pentru rolul sau din "Biutiful", actorul Javier Bardem a primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, in 2010.

"Biutiful" a fost invins duminica in cadrul ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film strain", de productia "In a Better World", regizat de daneza Susanne Bier.

"Hors-la-loi", al algerianului Rachid Bouchareb, a creat o polemica violenta in preajma Festivalului de la Cannes. Filmul urmareste destinul a trei frati, de la finele anilor 1930 pana la independenta Algeriei in 1962.

Ceilalti finalisti: "Canine" de Yorgos Lanthimos (Grecia), "Confessions" de Tetsuya Nakashima (Japonia), "Simple Simon" de Andreas Ohman (Suedia), "Life Above All" de Oliver Schmitz (Africa de Sud) si "Tambien la lluvia" de Iciar Bollain (Spania), cu Gael Garcia Bernal.

Nominalizarile pentru premiile Oscar 2011 vor fi anuntate pe 25 ianuarie. Cea de-a 83-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie, la Los Angeles.

In 2010, premiul Oscar pentru cel mai bun film strain a fost decernat lungmetrajului argentinian "El Secreto de Sus Ojos", regizat de Juan Jose Campanella.