Stieg Larsson, ziaristul incomod care a murit fara sa-si vada publicat nici macar primul roman, a inceput prin a se remarca drept “cel mai mare fenomen suedez de la ABBA incoace” (People) si a devenit creatorul “Fetei care ne asigura salariile”, conform unei glume la moda printre librarii din intreaga lume.

Seria MillenniumFoto: GSP

Dupa ce a publicat primul dintre cele trei romane politiste ale lui Stieg Larsson, Gazeta Sporturilor va scoate impreuna cu ziarul toate cele trei filme care compun trilogia “Millennium”. Filmele vor aparea in ianuarie, pe 13, 20 si 27. Pretul este de 14,99 lei.

Ecranizarile dupa “Millennium” sint regizate tensionat si cu un simt aparte al respectului pentru actiunea si eroii cartii, considera critica din toata lumea. Atmosfera scandinava devine ea insasi un personaj in aceste pelicule care au fiecare peste doua ore si jumatate intindere.

Conform surselor de la Gazeta, filmele “Millennium” deschid o Serie Neagra de romane politiste ale autorilor scandinavi, conceputa impreuna cu editura Trei, si pe care ziarul o va oferi cititorilor incepind cu luna februarie. Cartile politiste la moda vor aparea la un pret de trei ori mai mic decit cel din librarii.