Programul Cinemateca Românească prezintă pe 16 decembrie, la Institutul Cultural Român din Londra, filmul Hîrtia va fi albastră de Radu Muntean. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul susţinută de scenaristul Alexandru Baciu.

Filmul a câştigat premiul pentru cel mai bun film la EURASIA International Film Festival, premiul CICAE la Sarajevo Film Festival şi Premiul Special al Juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur în 2006.

Cinemateca se înscrie în programele permanente menite să transforme sediul ICR într-una dintre destinaţiile curente ale cinefililor londonezi. Proiectul este organizat în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

Au fost prezentate până în prezent Moartea domnului Lăzărescu de Cristi Puiu, Reconstituirea de Lucian Pintilie, Filantropica de Nae Caranfil, O lacrimă de fată de Iosif Demian, California Dreamin’ de Cristian Nemescu, Pas în doi de Dan Piţa, Legături bolnăvicioase de Tudor Giurgiu şi Învingătorul de Tudor Mărăscu.

Alexandru Baciu, invitatul cinematecii, este un cunoscut scenarist român, din filmografia sa facând parte Principii de Viaţă (2010), Marţi, după Crăciun (2010), Călătoria lui Gruber (2008), Boogie (2008), Hîrtia va fi albastră (2006).