Festivalul Internaţional de Film Studenţesc 'CineMAiubit', ajuns la a 14-a editie, va începe pe 6 decembrie, la Cinema Studio din Bucuresti. Timp de patru zile cinefilii vor putea lua parte la o competiţie-maraton cu scurtmetraje studenţeşti de ficţiune, documentare, animaţii şi experimentale, din România, Anglia, Bulgaria, Cehia, India, Israel, Italia, Slovacia şi SUA. Prima zi a festivalului va fi marcata de vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe si de o lansare de carte, manifestari gazduite de Sala de Marmură a cinematografului Studio.

Fiecare zi va fi dedicată unei competiţii - documentar peliculă şi digital, ficţiune digital, animaţie/experiment. În afara competiţiei, Festivalul 'CineMAiubit' va prezenta joi, 9 decembrie, de la ora 13,30, şi o retrospectivă a celor mai bune filme ale 'Jerusalem Sam Spiegel Film and Television School' din Israel, în semn de omagiu pentru aniversarea a 20 de ani de existenţă.

Din juriul festivalului vor face parte, printre alţii, actriţa Medeea Marinescu, regizorul Cătălin Mitulescu, istoricul de film Manuela Cernat, publicistul Cristian Tudor Popescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, sound designer-ul Anuşavan Salamanian, profesorul şi regizorul portughez Manuel Costa E Silva.

Festivalul, unicul de film studenţesc din România, a însemnat debutul pe marele ecran pentru mulţi dintre tinerii cineaşti romani, printre care Cristian Mungiu sau Cătălin Mitulescu, care au, în prezent, importante premii câştigate la festivaluri internaţionale.