George Pistereanu, interpretul rolului principal din lungmetrajul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm. Potrivit unui comunicat remis duminica de ICR Stockholm, citat de Agerpres, motivatia juriului a fost urmatoarea: "Ne-a convins ca dilema lui este reala, obligandu-ne sa ii intelegem actiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lasat fara cuvinte".

George PistereanuFoto: Metropolis Film

George Pistereanu a ridicat trofeul in cadrul galei de premiere desfasurata sambata seara.

Prezent la festivitate a fost si regizorul filmului, Florin Serban, aflat la festival la invitatia ICR Stockholm. In cele cateva zile petrecute la Stockholm, regizorul s-a bucurat de atentia presei, fiind intervievat de principalele cotidiene si canale de televiziune suedeze.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a participat in competitia internationala a festivalului. Filmul va fi lansat in cinematografele din Suedia pe data de 3 decembrie, fiind achizitionat de distribuitorul Folkets Bio.

ICR Stockholm este partener al Festivalului de Film de la Stockholm incepand din 2007, an in care Cristian Mungiu a castigat Marele Premiu pentru pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" iar Anamaria Marinca a fost desemnata cea mai buna actrita. In 2008, filmul "Megatron" in regia lui Marian Crisan a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.