"Morgen", in regia lui Marian Crisan, a obtinut Marele Premiu si Premiul Publicului la cea de-a treia editie a Festivalului de Film din Europa Centrala, CinEast 2010, anunta Agerpres, citand un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. "Morgen" este o co-productie Romania - Franta - Ungaria si ii are in distributie pe Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin si pe Elvira Rimbu.

Romania a participat, pentru prima data, ca invitat de onoare, la Festivalul de Film din Europa Centrala, organizat anul acesta la Luxemburg, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Filmele romanesti au putut fi prezentate in festival cu concursul Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Luxemburg.

Proiectia filmului "Morgen" a avut loc in deschiderea festivalului, pe 9 noiembrie, la Cinemateca din orasul Luxemburg, fiind urmata de o dezbatere cu publicul, moderata de ambasadorul Romaniei, Vlad Alexandrescu.

In cadrul festivalului, care a cuprins productii cinematografice din Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria, au mai fost prezentate trei lung-metraje romanesti: "California Dreamin'' (endless) (2007), "Pescuit sportiv"/ "Picnic" (2009) si "Periferic"/ "Outbond" (2008), respectiv patru scurt-metraje romanesti: "Trafic" (2004), "O zi buna de plaja" (2007), "Marilena de la P7" (2006) si "Megatron" (2008).