Surorile lui Ion Gavrila Ogoranu si nepotii fostului partizan, personajul principal al filmului "Portretul luptatorilor la tinerete", sunt invitati la o proiectie speciala a peliculei marti, 23 noiembrie, de la 17.00, la Casa de Cultura din orasul Fagaras. Regizorul Constantin Popescu si o parte dintre actori vor fi prezenti la evenimentul dedicat familiilor luptatorilor din rezistenta anticomunista.

Portretul luptatorului la tinereteFoto: Filmex Film

Evenimentul va avea o puternica incarcatura emotionala, multi dintre cei invitati fiind protagonisti sau martori ai persecutiilor regimului comunist din anii 50-60. Vor retrai istoria o data cu povestea de pe ecran Ioan Petrisor din Recea, ruda cu Ion Gavrila Ogoranu, inchis si torturat la Aiud pentru vina de a-i fi ajutat pe partizani, Dumitru Moldovan din Lisa, luptator prins de Securitate in 1951, fosti condamnati, membri ai Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, si preoti greco-catolici si ortodocsi, unii dintre ei implicati in miscarea de rezistenta.

Filmul ruleaza, incepand de vineri, in cinematografe din Bucuresti, Iasi, Cluj si Bacau, iar in curand va ajunge la Oradea, Timisoara, Brasov si alte orase.