Filmul "Francesca" e in competitia lungmetrajelor de fictiune la cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Film Independent Alternativa din Barcelona, alaturi de alte sase filme, iar filmul lui Radu Jurgiu reprezinta Romania in competitia scurtmetrajelor.

Festivalul Alternativa, care se desfasoara in acest an intre 12 si 20 noiembrie, are o Sectiune Oficiala, cu competitii destinate lungmetrajului, scurtmetrajului si documentarului, precum si sectiuni paralele. Aici el programeaza o retrospectiva Raymond Depardon, una consacrata cinematografului mexican, un omagiu adus cineastului german Alexander Kluge si alta cineastului portughez Jose Maria Nunes, precum si o sectiune Panorama cu patru filme reprezentative pentru cinemaul independent actual.

"Francesca", lungmetrajul de debut al lui Bobby Paunescu (Monica Barladeanu in rolul principal), este in competitie alaturi de filmele: "Bi, Dung So!"/"Don't Be Afraid, Bi!" de Phan Dang Di (Vietnam / Franta/ Germania), "Estrada para Ythaca"/"Road to Ythaca" de Guto Parente, Luiz Pretti, Pedro Diogenes, Ricardo Pretti (Brazilia), "Huacho" de Alejandro Fernandez Almendras (Chile / Franta / Germania), "Verano de Goliat"/"Summer of Goliath" de Nicolas Pereda (Mexic / Canada / Olanda), "Viajo porque preciso, volto porque te amo"/"I Travel Because I Have to and Come Back Because I Love You" de Marcelo Gomes, Karim Ainouz (Brazilia) si "Woman on Fire Looks for Water" de Woo Ming Jin (Malaezia / Coreea de Sud).

"Nunta lui Oli", scurtmetrajul lui Radu Jurgiu distins anul trecut, printre altele, cu Premiul Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj, participa in competitie alaturi de aproape 40 de filme.

Exista si o sectiune de activitati paralele, care cuprinde un seminar despre muzica de film, o masa rotunda consacrata cinemaului mexican, precum si activitati pentru copii. In fiecare an sunt invitate si scoli de film care sa-si prezinte creatiile. In acest an, acestea sunt CECC din Barcelona si CUEC din Mexic.

In acest an, 2020 de filme din 79 tari s-au inscris pentru Competitia Oficiala. Din ele au fost alese 51 de titluri.

"Francesca" va fi proiectat sambăta, 13 noiembrie, la ora 16.00 la cinematograful Malda si luni, 15 noiembrie, la 19.30 in aceeasi cisala..