Incepand de luni, 8 noiembrie, Noul Cinematograf al Regizorului Român (din incinta Muzeului Taranului Roman) programeaza in fiecare luni proiectia unui film clasic romanesc urmat de discutii cu personalitati ale cinematografiei. Prima proiectia va avea loc luni 8 noiembrie, de la ora 20,00 cand va fi prezentat unul din cele mai bune filme româneşti din toate timpurile, E pericoloso sporgersi, in regia lui Nae Caranfil.

Filmul este povestea a trei tineri, o elevă, un actor şi un soldat, care trăiesc cu obsesia evadării din oraşul lor de provincie. Filmul este conceput în trei părţi, fiecare poveste fiind văzută din perspectiva unui personaj. Totul se petrece in anul 1989, intr-un oras de la granita cu Iugoslavia unde o trupă de teatru vine în turneu. Cristina (Nathalie Bonifay) se visează actriţă, se şi îndrăgosteşte de un actor (George Alexandru), dar urmează să se căsătorească cu Horaţiu (Marius Stănescu), care îşi face stagiul în armată. Frustrările politice şi cele erotice se îmbină într-un film apreciat pentru umorul sarcastic şi pentru dezinvoltura stilului.

Din distribuţie fac parte: Natalie Bonifay, George Alexandru, Marius Stănescu, Florin Călinescu, Marius Florea, Valentin Teodosiu, Magda Catone, Mihai Bisericanu, Victoria Cociaş, Teodor Danetti, Virgil Andriescu.

Invitat la proiectia de luni, faimosul regizor Nae Caranfil va participa la discutiile cu publicul impreuna cu criticul Mihai Fulger, dupa proiectia filmului.

Filmul a fost selecţionat în Quinzaine des Realisateurs, la Cannes, în 1993, a primit Marele Premiu la Bratislava, Premiul Criticii „Michel Perez” la Montpellier si Premiul UCIN pentru debut şi scenariu.

Intrarea este gratuită pentru studenţi, informeaza comunicatul de presa al Asociaţiei Culturale Macondo.