Regizoarea americana Sofia Coppola, in varsta de 39 de ani, a reusit sa seduca juriul Festivalului de film de la Venetia, prezidat de Quentin Tarantino, cu filmul "Somewhere", care prezinta portretul existential al unui star de cinema, Johnny Marco, interpretat de Stephen Dorff, anunta AFP.

Filmul spune povestea unui actor de top, Johnny Marco, si a fiicei sale Cleo (interpretata de Elle Fanning), care ratacesc in lumea singuratica a industriei filmului din Hollywood.

Sofia Coppola, care a purtat o rochie verde cu negru, fara bretele, a spus, in momentul in care a primit premierul: "Inseamna atat de mult pentru filmul nostru".

Printre oamenii carora le-a multumit s-a numarat si tatal sau, marele regizor Francis Ford Coppola, "pentru faptul ca m-a invatat".

Sofia Coppola a castigat un Oscar pentru "Lost in Translation".

Premiul pentru cel mai bun regizor a revenit spaniolului Alex de la Iglesia pentru "Balada Triste de Trompeta", un film de groaza in spatele caruia se afla, de fapt, o metafora a regimului fascist al lui Franco.

Vincent Gallo a castigat premiul pentru cel mai bun actor cu rolul din "Essential Killing", unde interpreteaza rolul unui luptator taliban care fuge de armata americana in Afghanistan si in Europa.

Gallo, care nu rosteste un singur cuvant in acest film, si-a petrecut timpul la Venetia fugind de paparazzi si nu a urcat pe scena pentru a accepta premiul,

"Vincent, vino, esti aici?", a spus regizorul polonez Jerzy Skolimowski, care a ridicat premiul in numele actorului.

Ariane Labed a fost desemnata cea mai buna actrita, pentru filmul grecesc "Attenberg".