"Ghost Rider: Spirit of Vengeance", continuarea lui "Ghost Rider" (2007), filmul de actiune inspirat din benzile desenate Marvel, se va filma la toamna in Romania, a confirmat pentru HotNews.ro Bogdan Moncea, Marketing Manager la Castel Film. In plina criza financiara, filmul produs de Columbia Pictures e totusi prima mare productie americana filmata in Romania dupa "Cold Mountain", in 2002. Si nu e totul: "Ghost Rider 2" va fi si primul film turnat in 3D, in Romania.

Nicolas CageFoto: InterComFilm Distribution

Inspirata din Marvel Comics, seria "Ghost Rider"/"Demon pe doua roti" il are in centru pe Johnny Blaze, un motociclist cascador care si-a vandut sufletul diavolului pentru a-si salva tatal bolnav de cancer. Pretul a fost scump: transformarea sa in Ghost Rider, o aparitie cu craniu de schelet, inconjurata de flacari si dispunand de puteri supraomenesti pe care le foloseste pentru a se bate cu insusi fiul diavolului.

Filmul "Ghost Rider", in a carui distributie figurau Nicolas Cage, Eva Mendes, Peter Fonda, Wes Bentley si Sam Elliott, a iesit pe ecrane in 2007, fiind intampinat cu cronici proaste. S-a situat insa pe locul 27 in box-office-ul american al anului 2007, cu 115.802.596 dolari incasari (in conditiile in care topul era condus de "Spider-Man 3", cu 336.530.303 dolari incasari, conform boxofficemojo.com).

Faptul ca pentru rolul din filmul regizat de Mark Steven Johnson a fost nominalizat la Zmeura de aur nu l-a impiedicat pe Nicolas Cage sa-si exprime disponibilitatea de a reveni intr-o continuare a filmului. La fel s-a intamplat cu Peter Fonda, nu si cu Eva Mendes.

Luna trecuta, agentiile de presa au preluat cele spuse de Nicolas Cage intr-un interviu dat la MTV News, lansand stirea ca partea a doua a filmului se va filma in Romania in luna noiembrie 2010, printre locatii actorul dorindu-si sa figureze si Castelul Bran (acesta imaginandu-si cum ar fi sa-si conduca motocicleta pana la intrarea in castel). Agentia Mediafax l-a intrebat atunci pe administratorul Castelului Bran, Corin Trandafir, daca exista vreun contract semnat cu americanii, insa acesta a negat.

Contactat azi de HotNews.ro Bogdan Moncea, Marketing Manager la Castel Film a declarat ca filmarile vor incepe la 1 octombrie si vor dura pana la 1 martie 2011, dar ca printre locatiile care deocamdata sunt numai in Romania nu se va numara si Castelul Bran. Potrivit lui Bogdan Moncea, Castel Film este furnizor de servicii, bugetul filmului situandu-se undeva intre 60 si 70 milioane de dolari. "Este cea mai mare productie americana filmata in Romania de la Cold Mountain incoace", a confirmat el, adaugand ca, "dupa cate se pare, criza financiara a ramas numai in Romania".

In 2002, Anthony Minghella a filmat "Cold Mountain" in Romania, tot cu Castel Film pe post de furnizor de servicii.

O echipa de la Sony Pictures a venit deja (si a si plecat) pentru prospectii. Potrivit site-ului pro.imdb.com, producatorul filmului este Columbia Pictures Corporation, care a produs si "Ghost Rider". Filmul va fi regizat de Mark Neveldine si Brian Taylor, care au semnat in 2006"Crank", cu Jason Statham in rolul principal.

Din distributia lui "Ghost Rider 2", care va fi filmat in intregime in 3D, o premiera pentru Romania, doar numele lui Nicolas Cage e deocamdata confirmat, a mai adaugat Bogdan Moncea, care nu a putut confirma si prezenta lui Peter Fonda.