Radu Muntean, regizorul filmului Marti, dupa Craciun, vorbeste despre festivalul de la Cannes si modul cum a interactionat cu actorii intr-un scurt interviu pentru HotNews.ro. Tot de la Cannes vorbesc despre filmul prezentat in sectiunea "Un certain regard" si actorii Mimi Branescu, Mirela Oprisor si Maria Popistasu.

Radu Muntean

- Filmul a fost bine primit si filmul acesta ma reprezinta asa cum sunt eu acum. Oamenii se schimba, si eu m-am schimbat.

- "Marti, dupa Craciun" a fost delicat mai degraba decat complicat si am constatat ca e destul de greu sa filmezi sentimente si sa nu cazi in melodrama in acelasi timp.

- Actorii au fost foarte disciplinati si foarte motivati, a fost cred prima oara cand simt ca actorii din film sunt la fel de motivati ca mine, ca au acelasi grad de implicare.

Mimi Branescu, actorul principal in "Marti, dupa Craciun"

- A fost primul meu rol principal. Nu am mai avut experienta asta, sa fiu prezent zi de zi pe platou si tu sa fii cel mai bine dispus ca sa tragi echipa dupa tine.

- Profesional a fost greu pentru ca a trebuit sa fiu indragostit, lucru care nu-mi este foarte la indemana.

- Am invatat cat am putut de bine textul si am mers la repetitii constiincios si am incercat sa fac cat de bine am putut tot ce mi-a cerut Radu sa fac

Mirela Oprisor

- Cand am citit scenariul mi s-a parut un rol dificil. Dar la filmare, am depasit. Radu are ceva foarte bun, e relaxat, te lasa sa te simti foarte bine.

- A fost greu sa lucrez cu sotul meu (Mimi Branescu, n.r.), mai ales ca am fost sot si sotie si in film, si in timpul lecturilor a fost o perioada de tensiuni intre noi. Am spus stop si pana la urma totul a fost in regula.

Maria Popistasu

- Am asteptat cinci ani pentru un alt rol intr-un film romanesc si cred ca am facut foarte bine ca am asteptat un proiect consistent.

- Joc un personaj care are de facut o alegere dificila intre morala si dragoste, si este un moment foarte dificil foarte subtil si interesant pentru o fata

- Este un personaj foarte bine scris