Supereroul miliardar din "Iron Man 2" s-a plasat in fruntea box-office-ului american, cu incasari de 128,12 milioane dolari in primul week-end de la lansare, potrivit cifrelor publicate de site-ul specializat Exhibitor Relations, citate de AFP.

Prin acest rezultat, filmul se situeaza pe locul 5 in clasamentul celor mai mari incasari inregistrate in primul week-end de la lansare, dupa "The Dark Knight" (158,4 milioane dolari), "Spider-Man 3" (151,1), Twilight II (142,8) si "Piratii din Caraibe, cufarul mortului" (135,6). Filmul a inceput sa fie difuzat la sfarsitul lui aprilie in intreaga lume, unde a incasat deja aproape 200 de milioane de dolari.

Remake-ul dupa filmul de groaza "Cosmar pe Elm street" ocupa locul doi, dar la mare departare, cu doar 9,1 milioane dolari (48,5 incasari totale de la lansare).

"How to train your dragon", desenele animate 3D produse de Dreamworks, cade un loc, dar strange inca, la sapte saptamani de la lansare, 6,7 milioane dolari, ceea ce ii permite sa depaseasca bariera de 200 de milioane dolari incasari in Statele Unite si in Canada.