Filmul "Cealalta Irina", regizat de Andrei Gruzsniczki, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film de lungmetraj de debut la Festivalul de Film Sud-Est European din Los Angeles, aflat la a cincea editie, anunta Institutul Cultural Roman din New York. Premiul i-a fost inmanat actorului Andi Vasluianu, care a reprezentat filmul la Los Angeles.

Prestatia lui Vasluianu, atat in film, unde interpreteaza rolul lui Aurel, personajul principal, cat si in cadrul festivalului, la intalnirea cu publicul care a urmat proiectiei filmului, a fost de asemenea foarte apreciata. Festivalul nu acorda insa premii pentru interpretare.

Festivalul a gazduit si o conferinta dedicata incurajarii co-productiilor americano-europene si a distributiei filmelor straine in SUA, cu deosebire a celor din Europa de sud-est.

Filmul "Cealalta Irina", primul lungmetraj al regizorului Andrei Gruzsnkiczki, a avut premiera in Romania pe 11 decembrie anul trecut. Din distributie mai fac parte Simona Popescu, Dana Dogaru, Doru Ana, Dan Astilean, Gabriel Calinescu, Carmen Lopazan, Vlad Ivanov, Gabriel Spahiu, Mihai Dinvale, Oana Ioachim. Productia a castigat, printre altele, si Marele Premiu si Premiul FIPRESCI la cea de-a cincea editie a Festivalului de Film de la CinePécs Moveast, Marele Premiu la Festivalul Anonimul 2009, precum si Premiul Zilelor Filmului Romanesc la Festivalul International de Film Transilvania - TIFF 2009.