Filmul 'Aurora' al regizorului Cristi Puiu si 'Marti, dupa Craciun' apartinand regizorului Radu Muntean au fost incluse in sectiunea 'Un Certain Regard' a Festivalului de la Cannes, care va avea loc pe 12-13 mai, anunta Agerpres.

Regizorul Radu Muntean a declarat, joi, dupa anuntul facut de organizatori, ca nu avea certitudinea unei selectii la Cannes pentru acest film.

'Pentru mine deja a devenit o obisnuinta sa trimit filme romanesti la Cannes si sa te astepti sa fie selectate undeva, ceea ce e un lucru bun. E o surpriza placuta pentru mine. E suficient ca are premiera in selectia oficiala de la Cannes. E cel mai bun loc pentru premiera filmului si de aici tot ce se intampla e bonus', a spus regizorul.

Regizorul Cristi Puiu a castigat pana acum cu filmele sale numeroase premii internationale. Filmul 'Moartea domnului Lazarescu', spre exemplu, a iesit castigator in 2005 la Cannes la sectiunea 'Un Certain Regard' si in acelasi an a obtinut premiul special al juriului la Festivalul de film de la Chicago.

In 2008, filmul lui Radu Muntean - 'Boogie' - a avut premiera la Cannes.

'Aurora' este produs de Mandragora si spune o poveste despre crima, inspirata, in parte, de continutul violent livrat de televiziune.

'Marti, dupa Craciun' este povestea unui barbat care iubeste doua femei. El trebuie sa aleaga, marti, dupa Craciun, intre nevasta si amanta. Din distributia filmului fac parte Maria Popistasu si Mimi Branescu.

Scurt metrajul 'Ploaie in Desert', regizat de Ilinca Neagu, la sectiunea Short Film Corner

Scurt metrajul 'Ploaie in Desert', regizat de Ilinca Neagu, va fi prezent in sectiunea Short Film Corner a Festivalului International de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

Creata in 2004, The Short Film Corner se dedica sustinerii scurt metrajelor, filmele selectionate fiind integrate intr-o retea globala de difuzare si promovare.

'Ploaie in Desert' prezinta povestea omului modern gata sa isi sacrifice viata si familia pentru cariera. Henry Baftimbede (Aloysius Itoka) este un tanar om de afaceri, de culoare, relocat de la Paris la Bucuresti, de catre compania pentru care lucreaza. In drumul sau catre o intalnire de afaceri, Henry ajunge intr-un sat tipic romanesc din Baragan, unde traieste o experienta ce ii schimba intreaga perceptie despre viata.

Filmul aduce in prim-plan barierele culturale si consecintele globalizarii asupra comportamentului uman, combinand drama si comicul de situatie.

'Ploaie in Desert' a castigat premiul pentru sunet la editia din 2009 a Festivalului Cinemaiubit, sunetul si montajul fiind semnate de Bogdan Ionescu.

Din distributie fac parte Cristina Cioran, Ana Maria Moldovan, Marius Rizea, Nicolae Urs si Maria Buza.