Televiziunea de stat din Rusia a anuntat ca va difuza duminica seara, in prime time, filmul "Katyn", semnat de celebrul regizor polonez Andrzej Wajda. Pelicula, nominalizata la premiile Oscar in 2008, la categoria cel mai bun film strain, spune povestea celor peste 22.000 de militari polonezi executati in urma cu 70 de ani de trupele sovietice, in padurea de la Katyn.

Potrivit publicatiei poloneze Rzeczpospolita, difuzarea filmului este programata pentru ora 21.20, ora Moscovei (19.20 in Polonia).

Pelicula a mai putut fi vizionata in Rusia si pe 2 aprilie, cand a fost prezentata de postul tematic Kultura, inregistrand o cota de piata de 7% in randul telespectatorilor rusi. De altfel, aceasta a fost prima difuzare a filmului in Rusia, pelicula nefiind distribuita pana acum in cinematografele ruse.

Cunoscutul regizor Andrzej Wajda, in varsta de 84 de ani, este considerat unul dintre cei mai importanti regizori polonezi si una din figurile reprezentative ale cinematografiei mondiale, el fiind premiat cu numeroase distinctii. Tatal cineastului, Jakub Wajda, a murit, la 40 de ani, in masacrul de la Katyn.