Scurt metrajele premiate la editiile din 2008 si 2009 ale Festivalului International de Film de Animatie Anim'est vor fi prezentate duminica, 11 aprilie, incepand cu ora 19:30, intr-o proiectie speciala cu intrare libera la Baneasa Drive-In Cinema.

Cele 26 de filme scurte premiate la cele mai recente editii ale celui mai mare festival de film din Bucuresti alcatuiesc un programul primului weekend al sezonului la Baneasa Drive In. Printre ele se numara filme foarte indragite de publicul Anim'est precum Fantoma de la Cinema (r. Eric van Schaaik, Olanda, 2009) si Angajatul / El Empleo (r. Santiago “Bou” Grasso, Spania, 2008) – castigatoarele Trofeului Anim'est in 2009, respectiv 2008; scurt metrajele germane Posta! / Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, 2008) si A Sunny Day (r. Gil Alkabetz, 2008) – rasplatite de spectatori cu Premiul Publicului sau spectaculoasele videoclipuri Heart's a Mess (r. Brendan Cook, Belgia, 2008), The Parachute Ending (r. Steve Scott, 2009) si Mexican Standoff (Falling into You), regizat de celebrul Bill Plympton, dublu nominalizat la Oscar.

Din programul best of-ului Anim'est nu puteau lipsi titlurile premiate in competitia destinata animatorilor romani. Printre premiatele din 2009 se gasesc primul film de animatie nominalizat la Premiul Gopo pentru Cel mai bun scurt metraj, Zgomot Alb (r. Marius Pandele, 2009) – castigator al unei Mentiuni Speciale la Anim'est in 2009; Copacul Urban (r. Vali Chincisan, 2009) – ales de juriul festivalului Cel mai bun film din competitia romaneasca; Firul Ariadnei (r. Bertoti Attila, Romania-Ungaria, 2009) – distins cu Mentiune speciala in competitia Balkanimation sau ingeniosul clip realizat de Dan Panaitescu si Fabrica de Desene – Catelul negru pisacios – castigatorul Premiului pentru Cel mai bun clip publicitar. Autoportretul Andreei Bogdan (r. Andreea Bogdan, Rares Kovesdi) – premiat cu trofeul sectiunii de film romanesc in 2008; Marile Sperante, scurt metrajul lui Alexei Gubenco premiat de portalul Cinemagia la aceeasi editie a festivalului si For (the same) Lucia and One Minute Stories (r. Cecilia Felméri) – rasplatit cu o Mentiune Speciala – sunt celelalte filme romanesti pe care spectatorii de la Baneasa Drive-In Cinema le vor putea urmari duminica seara in cadrul proiectiei speciale Anim'est.

Editia din acest an, a cincea la numar, a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 8-17 octombrie la Bucuresti, si va fi urmata, conform traditiei, de un weekend follow-up la Cluj Napoca.